Ισπανία: Πρώτος ο Ραχόι, τρίτοι οι Podemos σε νέα δημοσκόπηση

Ισπανία: Πρώτος ο Ραχόι, τρίτοι οι Podemos σε νέα δημοσκόπηση

Το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές με 23,6% - Τρίτος ο Πάμπλο Ιγκλέσιας με 21,7%

Ισπανία: Πρώτος ο Ραχόι, τρίτοι οι Podemos σε νέα δημοσκόπηση
Με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Ισπανίας να αναμένονται τον ερχόμενο Μάιο, δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου της encuestamos.com αναδεικνύει πρώτο το κυβερνών κόμμα του Μαριάνο Ραχόι και τρίτο αυτό των Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Πρώτο, λοιπόν, εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της 26ης Μαρτίου το Λαϊκό Κόμμα (PP) καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 23,7%, σημειώνοντας σημαντική πτώση συγκριτικά με το 44,6% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2011.



Δεύτεροι με ελάχιστη διαφορά έρχονται οι Σοσιαλιστές (PSOE) με επικεφαλής την Σουζάνα Ντίαζ συγκεντρώνοντας 23,6%, ενώ τρίτο το καινούριο κόμμα της Αριστεράς, Podemos, που αποσπά την προτίμηση των ερωτηθέντων αγγίζοντας το 21,7%.
Κλείσιμο

Χαρακτηριστική, πάντως, είναι η μείωση που σημειώνουν τα ποσοστά των κομμάτων του Ραχόι και του Ιγκλέσιας, σε σχέση με δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου πάλι από την encuestamos.com.



Σύμφωνα, λοιπόν, με την παλαιότερη αυτή έρευνα το Λαϊκό Κόμμα συγκέντρωσε 25,5%, ενώ οι Podemos 25,4%. Σημαντική, παρ’όλα αυτά, είναι η διαφορά που σημειώνουν οι Σοσιαλιστές, καθώς στη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου είχαν συγκεντρώσει μόλις 19,9%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης