Αντρέα Λούμπιτς: Δύο γιατροί τού είχαν δώσει αναρρωτική άδεια τη μοιραία ημέρα

Αντρέα Λούμπιτς: Δύο γιατροί τού είχαν δώσει αναρρωτική άδεια τη μοιραία ημέρα

Σοκάρουν οι συνεχείς αποκαλύψεις - Ήταν «ανίκανος να εργαστεί» και να πιλοτάρει αεροσκάφος  - Εσκιζε τα χαρτιά των γιατρών από το φόβο ότι θα χάσει το δικαίωμα να πετάει - Τι σημαίνει η ένδειξη SIC που αναγραφόταν πάνω στην άδειά του - Γιατί πιστεύεται πως δεν έπαιρνε κανονικά τα φάρμακά του

Αντρέα Λούμπιτς: Δύο γιατροί τού είχαν δώσει αναρρωτική άδεια τη μοιραία ημέρα
Δύο γιατροί είχαν υπογράψει χαρτί στον Αντρέα Λούμπιτς τη μέρα της μοιραίας πτήσης να μην παρουσιαστεί στην εργασία του, ωστόσο εκείνος επέλεξε να το κρατήσει μυστικό, να πάει κανονικά στην εργασία του και, όταν έμεινε μόνος στο πιλοτήριο να οδηγήσει στο θάνατο τους 149 επιβαίνοντες του Airbus A320.

Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα The Rheinische Post, η οποία υπογραμμίζει πως ο Αντρέα Λούμπιτς πήγε εκείνη την ημέρα στη δουλειά του καθώς φοβόταν πως θα του αφαιρεθεί η άδεια για να πιλοτάρει, εάν δεν παρουσιαστεί.

Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο 28χρονος συγκυβερνήτης ήταν «ανίκανος να εργαστεί» και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούσε να πιλοτάρει αεροσκάφος. Ωστόσο, φρόντιζε να το κρατά κρυφό με κάθε μέσο από την εταιρεία για λογαριασμό της οποίας εργαζόταν.


Κλείσιμο

Ειδικότερα, οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν πως βρήκαν ιατρικά σημειώματα στο σπίτι του 28χρονου, σύμφωνα με τα οποία οι γιατροί υποδείκνυαν στον Αντρέα Λούμπιτς να παίρνει αναρρωτικές άδειες, ωστόσο ο ίδιος δεν προσκόμισε ποτέ κανένα από αυτά στην εργασία του. Μάλιστα, δύο τέτοια χαρτιά ήταν για την ημέρα που ο συγκυβερνήτης αποφάσισε να σπρώξει στο θάνατο 149 ψυχές.

Στην ανακοίνωση των Γερμανών εισαγγελέων αναφέρεται: «Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς. Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του».



Μάλιστα, και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ επιβεβαίωσε ότι νοσηλεύτηκε ως ασθενής κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, ωστόσο δεν προέβη σε αποκαλύψεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Επιπλέον, ένας φαρμακοποιός που διατηρούσε φαρμακείο κοντά στο σπίτι του Αντρέα Λούμπιτς επιβεβαίωσε στις γερμανικές αρχές πως ο 28χρονος αγόραζε φάρμακα σε τακτική βάση, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως ήταν τα κατάλληλα για τη θεραπεία του προβλήματός του.



Οπως αποκάλυψε η Bild, βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA), ο συγκυβερνήτης πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία.



Πιθανή εξήγηση για το «αμόκ» που έπιασε τον Αντρέα Λούμπιτς και κάρφωσε το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις είναι πως ενδεχομένως είχε σταματήσει να λαμβάνει τη θεραπευτική αγωγή που του είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί του καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο που θα υποβαλόταν στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις που επέβαλε η Lufthansa φοβόταν μήπως ανιχνευτούν απαγορευμένες ουσίες.




Τι σημαίνει η ένδειξη SIC που αναγραφόταν πάνω στην άδειά του
Επίσης νωρίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση «SIC» που σημαίνει «ειδική τακτική ιατρική εξέταση».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν η σημείωση «ειδική τακτική ιατρική εξέταση» αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

«Εχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή "SIC"», δήλωσε στη Wall Street Journal ο Χόλγκερ Κασπέρσκι. " 'SIC' κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ιατρικό πρόβλημα και ο γιατρός που θα τον δει πρέπει να επικοινωνήσει με την αεροπορική εταιρία. Σε κάθε περίπτωση, δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς (ιατρική πρόβλημα) αναφέρεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ο Χόλγκερ Κασπέρσκι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορία που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Bild σύμφωνα με την οποία η ένδειξη "SIC" είναι πιθανόν να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.



Ήταν προφανές πως ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα -να γίνει πιλότος- με κάθε μέσο, ενώ σε φίλο του είχε εκμυστηρευτεί πως «θα πεθάνει» αν δεν καταφέρει να πάρει την άδεια για να πιλοτάρει αεροσκάφη.

Ένας πρώην πιλότος, ο Alastair Rosenschein, αναφέρει χαρακτηριστικά για το τέλος που έδωσε ο Αντρέα Λούμπιτς το πρωί της περασμένης Τρίτης: «Μπορεί να γνώριζε ήδη πως είχε φτάσει το τέλος του, ότι η καριέρα του είχε φτάσει στο τέλος της».



Με το ψευδώνυμο «Tomato Andy», κάτι σαν... ο ντομαντένιος Αντρέας, ήταν γνωστός στους συναδέλφους ο 28χρονος, καθώς στο παρελθόν εργαζόταν ως φροντιστής, ενώ σε κανέναν δεν περνούσε από το μυαλό πως θα έριχνε στο θάνατο 149 ψυχές, στις γαλλικές Αλπεις...
Ειδικοί τονίζουν πως αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά των συναδέλφων του μπορεί να είναι μια από τις αιτίες που τον οδήγησε στην ανεξήγητη για πολλούς πράξη του, αφού είναι σίγουρο πως δεν τον βοηθούσε να αισθανθεί ίσος με τους υπόλοιπους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης