Παλαιστινιακή προεδρία: Συνεργασία με οποιαδήποτε ισραηλινή κυβέρνηση δέχεται τη λύση των δύο κρατών

Παλαιστινιακή προεδρία: Συνεργασία με οποιαδήποτε ισραηλινή κυβέρνηση δέχεται τη λύση των δύο κρατών

Προχθές Δευτέρα, τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας, ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε να εμποδίσει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στη διάρκεια συμβολικής του επίσκεψης στους Εβραίους εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Παλαιστινιακή προεδρία: Συνεργασία με οποιαδήποτε ισραηλινή κυβέρνηση δέχεται τη λύση των δύο κρατών
Η παλαιστινιακή προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί «με οποιαδήποτε ισραηλινή κυβέρνηση» θα δεχθεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο εβραϊκό, την ώρα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης μετά τη νίκη του κόμματός του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Έχει μικρή σημασία ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, αυτό που περιμένουμε από οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι να αναγνωρίσει τη λύση των δύο κρατών, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Κλείσιμο
«Σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με οποιαδήποτε ισραηλινή κυβέρνηση συμμορφωθεί με τις αναγνωρισμένες διεθνείς αποφάσεις», πρόσθεσε ο Ρουντέινα, εκτιμώντας ότι χωρίς αυτές τις δεσμεύσεις «η ειρηνευτική διαδικασία δεν θα έχει καμία ελπίδα».

Προχθές Δευτέρα, τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας, ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε να εμποδίσει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στη διάρκεια συμβολικής του επίσκεψης στους Εβραίους εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στους οποίους δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να εγκαταστήσουν εκεί την πρωτεύουσά τους ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να συνεχίσει τον εποικισμό.

Πάντως σήμερα και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το περιβάλλον του απερχόμενου πρωθυπουργού προσπάθησε να ρίξει τους τόνους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσάχι Χανέγκμπι, στενός συνεργάτης του Νετανιάχου, διαβεβαίωσε μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι αν η Παλαιστινιακή Αρχή «αλλάξει στάση», «θα βρει το απλωμένο χέρι του Λικούντ για την επανέναρξη του διαλόγου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης