Αποκάλυψη: Ο Φόλεϊ είχε την ευκαιρία να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν το έκανε!

Αποκάλυψη: Ο Φόλεϊ είχε την ευκαιρία να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν το έκανε!

Μια σπάνια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον συνάδελφό του και συγκρατούμενό του Τζον Κάντλι

Αποκάλυψη: Ο Φόλεϊ είχε την ευκαιρία να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν το έκανε!
Ένας Ισπανός δημοσιογράφος, που υπήρξε όμηρος των τζιχαντιστών από τον Δεκέμβριο του 2013, έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη στην εφημερίδα Times, αφού αφέθηκε ελεύθερος μέσα στον μήνα.

Ο Χαβιέρ Εσπινόζα, ανταποκριτής της εφημερίδας El Mundo, δήλωσε ότι ο Αμερικανός φωτορεπόρτερ Τζέιμς Φόλεϊ, που υπήρξε όμηρος των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και εκτελέστηκε αργότερα, είχε δύο φορές την ευκαιρία να αποδράσει, αλλά δεν το έκανε σε μια σπάνια πράξη αλληλεγγύης απέναντι στον συνάδελφό του και συγκρατούμενό του, τον Βρετανό, Τζον Κάντλι.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Ισπανού δημοσιογράφου ο Φόλεϊ, που τελικά αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές, προσπάθησε να αποδράσει μια φορά μαζί με τον Κάντλι χρησιμοποιώντας ένα αντικλείδι για να ανοίξουν τις χειροπέδες τους, αλλά χωρίς επιτυχία.


Κλείσιμο

Στην δεύτερη προσπάθεια απόδρασης των δύο ομήρων, ο 40χρονος Φόλεϊ επέδειξε σπάνια ανθρωπιά, όταν, ενώ είχε καταφέρει να ξεφύγει και θα μπορούσε να εγκαταλείψει πίσω τον Κάντλι, για τον οποίο είχαν συμφωνήσει να αποδράσει δεύτερος, γύρισε όταν ο φρουρός αντιλήφθηκε τον Κάντλι και έτσι και η δεύτερη προσπάθεια των δύο ομήρων να «πετάξουν» στην ελευθερία στέφθηκε με αποτυχία.

Για την δεύτερη προσπάθεια απόδρασης του ο Φόλεϊ είχε πει ότι δεν θα μπορούσε να αφήσει τον Τζον μόνο του...

Οι δύο όμηροι υποβλήθηκαν σε σειρά βασανιστηρίων από τους τζιχαντιστές μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες απόδρασης, δέχθηκαν πολλά χτυπήματα, όπως δήλωσε ο Ισπανός δημοσιογράφος και πολλές φορές βασανίστηκαν με την μέθοδο του εικονικού πνιγμού.



Ο Τζον Κάντλι βρίσκεται πάνω από δύο χρόνια όμηρος του Ισλαμικού Κράτους και η οικογένειά του έχει κάνει επανειλημμένα έκκληση για την απελευθέρωσή του, αλλά δεν έχει εισακουστεί από τους τζιχαντιστές.

Ο Κάντλι έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε βίντεο προπαγάνδας των τζιχαντιστών και τον περασμένο μήνα εμφανίστηκε σε αντίστοιχο βίντεο με μαύρο παντελόνι και καφέ παλτό να μιλά για μια σειρά θεμάτων, όπως ο νόμος της Σαρία ή οι αεροπορικές επιδρομές της Δύσης με drones.


  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης