Γαλλία: Σάλος για την απομάκρυνση αγάλματος – συμβόλου από δημαρχείο

Γαλλία: Σάλος για την απομάκρυνση αγάλματος – συμβόλου από δημαρχείο

Το άγαλμα που απεικονίζει μία μαύρη γυναίκα και συμβολίζει το τέλος της δουλείας , είχε τοποθετηθεί στο δημαρχείο το 1999 και έκτοτε , δεν είχε ενοχλήσει κανέναν

Γαλλία: Σάλος για την απομάκρυνση αγάλματος – συμβόλου από δημαρχείο
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά την απόφαση του δημάρχου της πόλης Φρεμινβίλ να απομακρύνει από το δημαρχιακό μέγαρο το άγαλμα που απεικονίζει μία Αφρικανή ..."Μαριάν" και κοσμούσε επί χρόνια το κτίριο.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα "Le Figaro", το άγαλμα που απεικονίζει μία μαύρη γυναίκα και συμβολίζει το τέλος της δουλείας , είχε τοποθετηθεί στο δημαρχείο το 1999 και έκτοτε , δεν είχε ενοχλήσει κανέναν. Όμως, ο νυν δήμαρχος αποφάσισε ότι δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης εντός του κτιρίου. 

Κλείσιμο
Ο Μαρσέλ Αλέγκρ, όμως , έφερε τα πάνω - κάτω στην χώρα του Φρανσουά Ολάντ όταν αποφάσισε να αποκαθηλώσει το άγαλμα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες, αποτελεί το γυναικείο σύμβολο της γαλλικής Δημοκρατίας. "Η ...μαύρη" "Μαριάν" δεν έχει θέσει στο δημαρχείο γιατί πράγματι συμβολίζει την ελευθερία όχι όμως την ελευθερία της πατρίδας μας"", έσπευσε να δηλώσει ο Αλέγκρ στα γαλλικά ΜΜΕ.

 Η εφημερίδα "Liberation" διευκρινίζει πως η απόφαση του Γάλλου δημάρχου να απομακρύνει το άγαλμα έρχεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών στο Παρίσι . Ο δήμαρχος της Φρεμίνβιλ, επεσήμανε πως, πράγματι , το άγαλμα με την μαύρη γυναίκα συμβολίζει το τέλος της σκλαβιάς, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το γυναικείο σύμβολο της γαλλικής Δημοκρατίας . Για τους Γάλλους, το άγαλμα που απεικονίζει τη "Μαριάν"  είναι ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο. Το 2011, ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Neuville- en Ferrain αποκαθήλωσε το άγαλμα της "Μαριάν ",  με την δικαιολογία ότι το μπούστο ήταν πολύ μεγάλο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης