Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Λιβύη - Τρεις νεκροί

Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Λιβύη - Τρεις νεκροί

Πληφορορίες αναφέρουν πως 12 ξένοι διπλωμάτες κρατούνται όμηροι - Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη ανέλαβε την ευθύνη - Σημειώθηκε έκρηξη στο πάρκινγκ πριν την εισβολή 

Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Λιβύη - Τρεις νεκροί
Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Τρίπολη της Λιβύης όπου τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε στο πέντε αστέρων ξενοδοχείο «Corinthia», σκότωσαν τρεις εργαζόμενους και σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, πήραν ομήρους «ανώτερους αξιωματούχους».
 

 Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, ενώ αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν την εισβολή, όταν σημειώθηκε έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εισήλθαν στους χώρους του ξενοδοχείου Corinthia σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων από τη Λιβύη, οι όμηροι είναι 12 ξένοι διπλωμάτες.
«Ανέβηκαν (οι τζιχαντιστές) στον 21ο όροφο, όπου διαμένουν ξένοι διπλωμάτες και εκπρόσωποι ξένων εταιριών και πήραν ομήρους 12 ξένους διπλωμάτες», δήλωσε πηγή σε τοπικό σταθμό.



Την ίδια ώρα, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV μετέδωσε εικόνες από το κλειστό κύκλωμα από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, στις οποίες λέγεται πως απεικονίζονται δύο από τους τρομοκράτες.



Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του ΙΚ στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του ΙΚ στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και Λίβυους αξιωματούχους.



Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το Corinthia, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Τρίπολης που βρίσκεται στην παραλία, όπου έχουν καταφύγει οι ένοπλοι και αυτή τη στιγμή σημειώνεται ανταλλαγή πυρών.



Ένας ένοπλος ήδη συνελήφθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας Έσαμ Νάας.



Επίσης, δύο Φιλιππινέζες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών που προήλθαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης