Στραμμένο στις ελληνικές εκλογές το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ

Στραμμένο στις ελληνικές εκλογές το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ

"Αυτός ο άντρας θα βυθίσει εκ νέου την Ευρώπη στην κρίση;" αναρωτιέται η Bild για τον Τσίπρα - "Θα καταψηφίσει η Ελλάδα την Ευρώπη;" ρωτάει με τη σειρά της η Handelsblatt
 

Στραμμένο στις ελληνικές εκλογές το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ
Πρωτοφανές είναι το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων για τις βουλευτικές εκλογές και από αυτά δε θα μπορούσαν να εξαιρούνται οι γερμανικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. 

Το βασικό ερώτημα που θέτουν έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα και τη σχέση Ελλάδας και Ευρώπης, ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα και την αναμενόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Bild

"Αυτός ο άντρας θα βυθίσει εκ νέου την Ευρώπη στην κρίση;", είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας "Bild" απεικονίζοντας τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 
 Επισημαίνοντας πως το αριστερό κόμμα του Α. Τσίπρα είναι το φαβορί των σημερινών εκλογών, η γερμανική εφημερίδα παραθέτει ορισμένα ερωτήματα στους αναγνώστες της , τα οποία βασίζονται στις προεκλογικές εξαγγελίες του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την συνέχιση της ευρωπαικής πορείας της Ελλάδας αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης.  
"Με ποιον θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ;",  αναρωτιέται η "Bild" σχολιάζοντας πως το κόμμα δεν θα βγει αυτοδύναμο το κόμμα του . "Και τι θα γίνει με τις μεταρρυθμίσεις ; Θα τις συνεχίσει , γιατί έτσι έχουν δεσμευτεί οι προκάτοχοί του;, επισημαίνει η "Bild". 

Κλείσιμο

   
Handelsblatt 

"Θα καταψηφίσει η Ελλάδα την Ευρώπη;", αναρωτιέται η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Ηandelsblatt" παρουσιάζοντας  συνοπτικά τις βασικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ . "Σήμερα, η Αθήνα ψηφίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φαβορί", σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζοντας πως, ναι μεν το πρόγραμμα της Αριστεράς ακούγεται καλό, το θέμα είναι όμως πως θα εφαρμοστεί στην πράξη. "Κατώτατος μισθός, περισσότερες κοινωνικές παροχές και πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τα πάντα, ο ρεαλισμός δεν παίζει κανέναν ρόλο", προσθέτει η γερμανική εφημερίδα. 



Frankfurte Allgemeine Zeitung

"Από το πρωί οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες ενώ το αποτέλεσμα της κάλπης περιμένει με ανυπομονησία όλη η Ευρώπη", γράφει η γερμανική εφημερίδα "FAZ".



Die Welt

Στις ελληνικές εκλογές και στον κίνδυνο να υπάρξει σύγκρουση στην Ευρώπη για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι το «το ευρώ βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο πόλεμο νεύρων της ιστορίας του». «Οι Έλληνες θέλουν ένα κούρεμα του χρέους, οι Ευρωπαίοι εταίροι το απορρίπτουν κατηγορηματικά. Κανείς δεν μπορεί να χάσει βέβαια την αξιοπιστία του. Εντούτοις εάν καμία πλευρά δεν υποχωρήσει σημαντικά από τις θέσεις της, τότε θα υπάρξει σύγκρουση στην Ευρώπη», τονίζει η Die Welt. Το δημοσίευμα αναφέρεται στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες ο Α. Τσίπρας ανέβασε και πάλι τους τόνους, αλλά και στις αντιδράσεις που προκαλούν οι απαιτήσεις του σε Γαλλία και Γερμανία. «Και για την Ελλάδα διακυβεύονται πολλά. Εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός, η Τρόικα θα κλείσει πολύ σύντομα τις στρόφιγγες του χρήματος. Στα μέσα Μαρτίου η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε. Στην περίπτωση αυτή ο Τσίπρας κινδυνεύει να μείνει στην ελληνική ιστορία ως εκείνος που θα ευθύνεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενδεχομένως ακόμη και από την ΕΕ. Ο Τσίπρας θα είχε κερδίσει έτσι το «παιχνίδι του δειλού». Το τίμημα όμως θα ήταν υψηλό» αναφέρει η Die Welt.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης