Sony: Αναζητούν «εναλλακτικούς» τρόπους προβολής του «Interview»

Sony: Αναζητούν «εναλλακτικούς» τρόπους προβολής του «Interview»

Μετά τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε κινηματογραφικές αίθουσες και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προβάλλουν την ταινία, στην οποία δύο άνδρες αποφασίζουν να σκοτώσουν τον ηγέτη της Βορείου Κορέας

Sony: Αναζητούν «εναλλακτικούς» τρόπους προβολής του «Interview»
Γαϊτανάκι ευθυνών για το σκάνδαλο «Sonygate» που έχει φέρει τα πάνω - κάτω στο Χόλιγουντ με τις ΗΠΑ να «δείχνουν» την Β. Κορέα, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ να σφυρίζει αδιάφορα και να απειλεί την Ουάσινγκτον ότι θα εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις κατά του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου, την Κίνα να καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις αλλά να μην θεωρεί ύποπτη τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και την Νότια Kορέα να στρέφεται κατά του αιώνιου εχθρού της και να ισχυρίζεται ότι χάκερς εισέβαλαν σε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που διαχειρίζονται πυρηνικούς σταθμούς της. 

Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία Sony που έχει αναλάβει την προώθηση της επίμαχης ταινίας «Τhe Interview» που πραγματεύεται την κινηματογραφική «δολοφονία» του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε ότι αναζητά διαφορετικούς τρόπους προβολής της κωμωδίας, μετά την απόσυρση της ταινίας από τις αίθουσες. Σύμφωνα με το Reuters, πολλοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ αποστασιοποιήθηκαν από την απόφαση της Sony αλλά και άλλων κινηματογραφικών εταιρεία να αναβάλουν την προβολή της ταινίας τα Χριστούγεννα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η τέχνη δεν θα πρέπει να υποκύπτει σε απειλές».   
Η Sony απάντησε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε «λάθος» της Sony την απόφαση της αμερικανικής εταιρείας για αναβολή της προβολής της ταινίας, μετά τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε κινηματογραφικές αίθουσες και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προβάλλουν την ταινία. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε η Sony εξετάζει «εναλλακτικούς τρόπους» που θα της επιτρέψουν να προβάλει την ταινία σε «διαφορετική πλατφόρμα». 
 
Κι ενώ η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Κίνα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη «εμπειρία» στις κυβερνοεπιθέσεις, να τη βοηθήσει για να βρει τους ενόχους, η κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε ότι ναι μεν αντιτίθεται σε όλες τις μορφές κυβερνοεπιθέσεων και «τρομοκρατίας» στον κυβερνοχώρο, ωστόσο, δεν θεωρεί ότι πίσω από τις υποκλοπές σε υπολογιστικά συστήματα της Sony κρύβεται η Β. Κορέα.

Κλείσιμο
Κι ενώ οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα, ένας από τους συμμάχους της Κίνας, είναι υπεύθυνη για την επίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικών ταινιών «Sony», το καθεστώς της Πιονγιάνγκ θεωρεί ότι η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον έχει επιμεληθεί το σενάριο της ταινίας «The Interview» θέλοντας να δείξει στην διεθνή κοινότητα ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας μπορεί εύκολα να πέσει θύμα δολοφονίας.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης