Ρέντζι: Εύχομαι στην Ελλάδα να μπορέσουν να λύσουν τα θέματά τους

Ρέντζι: Εύχομαι στην Ελλάδα να μπορέσουν να λύσουν τα θέματά τους

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απέρριψε κάθε σύγκριση της Ελλάδας με την Ιταλία για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Ρέντζι: Εύχομαι στην Ελλάδα να μπορέσουν να λύσουν τα θέματά τους
Την ευχή οι Έλληνες να μπορέσουν να λύσουν τα θέματά τους και την ελπίδα ότι αυτό «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία προς την έξοδο από την κρίση» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Ιταλός ομόλογός του τόνισε: «Έχω ιδιαίτερη σεβασμό στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν η περίπτωση της Ελλάδας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συγκρίνεται με την Ιταλία η οποία σύντομα θα κληθεί να προχωρήσει στην ίδια διαδικασία, ο Ρέντζι ξεκαθάρισε ότι «συγκρίσεις με την Ιταλία δεν είναι ορθό να γίνονται. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις». 

«Η Ιταλία, όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της εκλογής νέου του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, γιατί θεωρώ ότι το Κοινοβούλιο διάβασε το μάθημα, έλαβε το μήνυμα από τον Απρίλιο του 2013. Είμαι βέβαιος ότι το Κοινοβούλιο της Ιταλίας θα μπορέσει να κάνει ό,τι χρειάζεται εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης