Την υπόθεση κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών από πολιτικούς, διερευνά η βρετανική αστυνομία

Την υπόθεση κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών από πολιτικούς, διερευνά η βρετανική αστυνομία

Έπειτα από καταγγελία για το βιασμό και τη δολοφονία τριών αγοριών - Δράστες μέλη της αστυνομίας και της πολιτικής - Σε διαμέρισμα κοντά στο κοινοβούλιο και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις διαδραματίζονταν οι ειδεχθείς πράξεις  

Την υπόθεση κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών από πολιτικούς, διερευνά η βρετανική αστυνομία
Νέα σελίδα στο σκάνδαλο παιδοφιλίας που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία ανοίγει μετά την καταγγελία ενός άνδρα, ο οποίος κατέθεσε στη Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου πως είχε κακοποιηθεί σε ηλικία 7 ετών από κύκλωμα παιδόφιλων τις δεκαετίες του 1970-80.

Σύμφωνα με την κατάθεση του άνδρα, όπως αναφέρει το Associated Press, προκύπτει πως τρία ανήλικα αγόρια κακοποιηθήκαν και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν από άνδρες που σχετίζονται με την πολιτική και την αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Μητροπολιτική αστυνομία προχώρησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, καθώς με αυτό τον τρόπο υπάρχει η ελπίδα πως θύματα του κυκλώματος ή μάρτυρες θα προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες.

Σχετικά με την κατάθεση του άνδρα, πάντως, οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως δεν υπάρχει καταχωρημένη η εξαφάνιση των τριών θυμάτων, ούτε έχουν εντοπιστεί οι σοροί τους.
Πάντως, όπως αναφέρει το Associated Press, η έρευνα εστιάζει σε ένα διαμέρισμα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο είχε μετατραπεί σε σημείο συνάντησης παιδόφιλων.

Κλείσιμο
Παράλληλα, λέγεται πως πολλά θύματα φέρονται πως κακοποιήθηκαν ακόμα και σε «στρατιωτικές εγκαταστάσεις» στη νότιο Βρετανία.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Κέντι ΜακΝτόναλντ, κάλεσε άνδρες που πριν περίπου τριάντα χρόνια μπορεί να έπεσαν θύματα του κυκλώματος να μιλήσουν.

«Θα ήθελα να τους ζητήσω να με εμπιστευτούν. Θα σας στηρίξω και θα κάνω τα πάντα για να βρω τους υπεύθυνους και να τους φέρω ενώπιον δικαιοσύνης», τόνισε ο αστυνομικός.
Η επιχείρηση Operation Midland, ξεκίνησε έπειτα από τις αποκαλύψεις για τον πρώην παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σαβίλ, ο οποίος αποκαλύφθηκε πως είχε κακοποιήσει εκατοντάδες παιδιών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης