Τζιχαντιστές απειλούν ότι θα εκτελέσουν Τυνήσιους πολιτικούς

Τζιχαντιστές απειλούν ότι θα εκτελέσουν Τυνήσιους πολιτικούς

Μέχρι να εφαρμοστεί ο νόμος της σαρίας στη χώρα - Σε βίντεο ανέλαβαν την ευθύνη για διπλή δολοφονία πολιτικών

Τζιχαντιστές απειλούν ότι θα εκτελέσουν Τυνήσιους πολιτικούς
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, ομάδα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία πολιτικών της αντιπολίτευσης στην Τυνησία.

Σύμφωνα με το βίντεο, οι άνδρες ισχυρίζονται πως εκείνοι σκότωσαν τον Τσόκρι Μπελαίντ και τον Μοχάμεντ Μραχμί τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο του 2013.

Κλείσιμο
«Ναι, τύραννοι, εμείς σκοτώσαμε τον Τσόκρι Μπελαίντ και τον Μοχάμεντ Μραχμί», δήλωσε ο Αμπού Μουκατέλ, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές.

«Θα επιστρέψουμε και θα σκοτώσουμε αρκετούς από εσάς. Δε θα έχετε μία ήσυχη ζωή μέχρι η Τυνησία να επιβάλλει τον ισλαμικό νόμο», πρόσθεσε ο τζιχαντιστής, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Αμπού Μπακρ αλ-Χακίμ.

Μετά τη δολοφονία του Μπελαίντ, προκλήθηκαν αιματηρά επεισόδια και πυροδοτήθηκε η πολιτική κρίση που οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού, Χαμάντι Τζεμπαλί. Η δολοφονία του Μπραχμί οδήγησε στην ένταση της κρίσης και πυροδότησε την έκρηξη.

Όλα αυτά, ενώ οι αρχές της Τυνησίας υπολογίζουν ότι περίπου 3.000 Τυνήσιοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης