Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε τμήματα της πόλης Μπάιτζι

Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε τμήματα της πόλης Μπάιτζι

Οι ιρακινές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι τους στοχοθέτησαν με όλμους και πυρά ελεύθερων σκοπευτών από τα περίχωρα της πόλης

Καλαμάτα: Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία
Οι ιρακινές δυνάμεις αναγκάστηκαν από τους μαχητές να υποχωρήσουν, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Μπάιτζι, αρκετά κοντά στο μεγαλύτερο διυλιστηρίο της χώρας, όπως δήλωσαν ένας τοπικός αξιωματούχος και ένας φύλαρχος.

Συγκεκριμένα, στελέχη της αστυνομίας και μαχητές των δυνάμεων που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος προσπαθούσαν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές επί πέντε ολόκληρες ημέρες, ωστόσο η έλλειψη υποστήριξης στο πεδίο και η έλλειψη πυρομαχικών στάθηκαν οι αιτίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Μπάιτζι όπου προέλασαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε ο Σάαντ Ταχίρ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μπάιτζι.

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις την περασμένη εβδομάδα, οι δυνάμεις ασφαλείας και οι πολιτοφύλακες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους στάθμευσαν εντός των ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων και άφησαν τα μέλη της τοπικής αστυνομίας και τους μαχητές των σουνιτικών φυλών που δεν είναι επαρκώς οπλισμένοι να υπερασπίζονται την πόλη.

«Κορυφαίοι αξιωματικοί διέταξαν τους στρατιώτες να εγκαταλείψουν την πόλη και να λάβουν θέσεις εντός του διυλιστηρίου, στο οποίο έχουν δώσει προτεραιότητα. Το γνώριζαν ότι το να παραμείνουν εντός του Μπάιτζι θα βοηθούσε το Ισλαμικό Κράτος να σύρει το στρατό σε έναν πόλεμο φθοράς» δήλωσε ένας ταγματάρχης του στρατού, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Προτού εγκαταλείψουν τις θέσεις τους δέχθηκαν επίθεση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι τους στοχοθέτησαν με όλμους και πυρά ελεύθερων σκοπευτών από τα περίχωρα της πόλης.
Κλείσιμο

«Έχουμε παγιδευτεί εντός του κτιρίου του δικαστηρίου και έπειτα από όλες μας τις εκκλήσεις προκειμένου οι ιρακινές δυνάμεις να επέμβουν για να μας βοηθήσουν, αποφασίσαμε σήμερα να εγκαταλείψουν τις θέσεις μας στο κέντρο του Μπάιτζι εκφράζοντας φόβους ότι θα πέσει στα χέρια του Ντάες (του Ισλαμικού Κράτους)» επισήμανε ο Ταχίρ.

«Απευθύναμε έκκληση στους διοικητές των δυνάμεων ασφαλείας να μας υποστηρίξουν με όπλα και πυρομαχικά, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Είναι κρίμα να βλέπουμε το Ισλαμικό Κράτος να ανακτά τον έλεγχο τουλάχιστον επτά συνοικιών της πόλης» είπε ο Γάλιμπ αλ Νούφος, ο σεΐχης μιας φυλής στο Μπάιτζι, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης