Στις κάλπες αύριο 250.000 Γάλλοι για την εκλογή προέδρου στο Συντηρητικό κόμμα

Στις κάλπες αύριο 250.000 Γάλλοι για την εκλογή προέδρου στο Συντηρητικό κόμμα

Μεγάλο φαβορί ο Σαρκοζί - Οι «Φίλοι του Σαρκοζί», η ομάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την επιστροφή του πρώην προέδρου στην πολιτική σκηνή της χώρας ανοίγει από σήμερα σαμπάνιες 

Στις κάλπες αύριο 250.000 Γάλλοι για την εκλογή προέδρου στο Συντηρητικό κόμμα
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Νικολά Σαρκοζί θα είναι, σε ένα 24ωρο, ο νέος ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς. Αύριο προσέρχονται στην ηλεκτρονική κάλπη που θα έχει στηθεί στο Συντηρητικό κόμμα (UMP) 250 χιλιάδες Γάλλοι και, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι στο Συντηρητικό κόμμα ο νικητής. 

Ακόμη και οι αυριανοί του αντίπαλοι, έχουν παραδεχθεί από τώρα την ήττα τους. Ο Μπρουνό Λε Μερ, πρώην υπουργός Γεωργίας  επί Σαρκοζί, έσπευσε από σήμερα να δηλώσει ότι θα στηρίξει τον Σαρκοζί αν επιβεβαιωθούν όλες οι δημοσκοπήσεις. Οι "Φίλοι του Σαρκοζί", η ομάδα που δημιουργήθηκε στη Γαλλία με στόχο την επιστροφή του πρώην προέδρου στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην πολιτική σκηνή της χώρας, ανοίγει από σήμερα σαμπάνιες. 

Για τυπικούς λόγους αναφέρουμε ότι αύριο, ο σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπρουνό Λε Μερ και τον Ερβέ Μαριτόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Σαρκοζί θα κάνει... βόλτα καθώς το ποσοστό των συντηρητικών ψηφοφόρων που τον στηρίζουν αγγίζει το 63%.

Υιοθετώντας την ακροδεξιά ρητορική της ηγέτιδας του "Εθνικού Μετώπου",  Μαρίν Λεπέν, ο Σαρκοζί φλερτάρει με την δεξιά πτέρυγα του κόμματός του λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ευρεία απήχηση των θέσεων της Ακροδεξιάς στους Γάλλους πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 24ωρα, ο Σαρκοζί, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, διατυμπανίζει ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της γαλλικής Δεξιάς και στη συνέχεια- αν τα καταφέρει το 2017- επιστρέψει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, θα πατάξει την παράνομη μετανάστευση.
Κλείσιμο

Αν και οι εχθροί του τον κατηγορούν για αναξιοπιστία με αφορμή διάφορα σκάνδαλα, ανάμεσά τους και η "υπόθεση "Bygmalion" (που αφορά τα πλαστά τιμολόγια στο κόμμα του για τα οποία έχει βρεθεί ο ίδιος στο στόχαστρο ), ο Σαρκοζί δεν πτοείται. 

Θέλοντας να δείξει το "καλό του πρόσωπο", υποστηρίζει ότι, πρωταρχικός στόχος του είναι να ενώσει την γαλλική Δεξιά γιατί θα ήταν "αυτοκτονία" να ανταγωνιστεί το μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, με τον οποίο έχει τα ίδια όνειρα: Να περάσει το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων το 2017.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης