Ολλανδία: Εντοπίστηκε και τρίτη φάρμα με γρίπη των πτηνών

Ολλανδία: Εντοπίστηκε και τρίτη φάρμα με γρίπη των πτηνών

Συνολικά, εξαιτίας της νόσου, έχουν θανατωθεί έως τώρα 203.000 πουλερικά

Ολλανδία: Εντοπίστηκε και τρίτη φάρμα με γρίπη των πτηνών
Και σε τρίτη φάρμα πουλερικών εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές στην Ολλανδία το θανατηφόρο για τα πτηνά ιό της γρίπης των πουλερικών, αλλά διευκρίνισαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμα αν πρόκειται για «ιό με μορφή υψηλής παθογένειας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ο ιός της γρίπης των πουλερικών Η5Ν8 είναι θανατηφόρος για τα πτηνά, αλλά ο κίνδυνος για τους ανθρώπους είναι περιορισμένος.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο μέχρι σήμερα στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί τρία περιστατικά γρίπης των πτηνών σε ισάριθμες φάρμες, που βρίσκονται όλες στην κεντρική Ολλανδία και κοντά στην πόλη Τερ Ααρ.

Η πρώτη φάρμα στην οποία εντοπίστηκε ο ιός Η5Ν8 βρίσκεται στην πόλη Χέρκεντορπ, κοντά στην Τερ Ααρ, η δεύτερη φάρμα βρίσκεται στην Τερ Ααρ και η τρίτη φάρμα που εντοπίστηκε σήμερα βρίσκεται στην πόλη Κάμπερβεεν, μόλις εκατό χιλιόμετρα βόρεια της Τερ Ααρ.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν θανατώσει συνολικά 203.000 πουλερικά εξαιτίας του θανατηφόρου ιού, αλλά τα συνεχιζόμενα κρούσματα της νόσου δημιουργούν βαρύ πλήγμα στην οικονομία της χώρας, που υπάρχουν περί τις 2.000  επιχειρήσεις με πάνω από 100 εκατομμύρια κοτόπουλα που παράγουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια αυγά ετησίως και τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια από αυτά προορίζονται για εξαγωγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης