Τυνησία: Ρώσος μεγιστάνας σχεδίασε νοσοκομείο σε σχήμα ιστιοφόρου

Τυνησία: Ρώσος μεγιστάνας σχεδίασε νοσοκομείο σε σχήμα ιστιοφόρου

Ένα τεράστιο πολυτελές νοσοκομείο, που θυμίζει περισσότερο κρουαζιερόπλοιο, σχεδίασε για τη «Νέα Οικονομική Πόλη» της Τυνησίας ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος

Τυνησία: Ρώσος μεγιστάνας σχεδίασε νοσοκομείο σε σχήμα ιστιοφόρου
Φαίνεται ότι οι αρχές της Τυνησίας αποφάσισαν να μιμηθούν το Ντουμπάι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό πολυτελών και τεράστιων κτηρίων, με στόχο να προσελκύσουν επενδυτές και τουρίστες.



Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Vasily Klyukin 38 ετών, μέχρι σήμερα σχεδίαζε γιοτ, τώρα για πρώτη φορά σχεδίασε το νοσοκομείο για τη «Νέα Οικονομική Πόλη» που κατασκευάζουν οι αρχές της Τυνησίας στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στην πόλη Enfidha. Το νοσοκομείο έχει το σχήμα τεράστιου ιστιοφόρου, θα είναι κτισμένο πάνω σε τεχνητή λίμνη και θα αποτελείται από τέσσερις ουρανοξύστες.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής του τονίζει ότι εμπνεύστηκε να σχεδιάσει το νοσοκομείο σε σχέδιο ιστιοφόρου, για να δημιουργείται στους ασθενείς η αίσθηση ότι βρίσκονται σε έναν ευχάριστο χώρο διακοπών, παρά σε νοσοκομείο. Ο 38χρονος Ρώσος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχει προσωπική άποψη για τα νοσοκομεία, αφού τον τελευταίο καιρό τα επισκέπτεται συχνά, λόγω των εξετάσεων που κάνει, ενόψει του ταξιδιού του στο διάστημα με την «Virgin  Galactic», τον επόμενο χρόνο.
Κλείσιμο



Ο Klyukin ανέφερε ότι το νοσοκομείο που σχεδίασε και έχει το όνομα «White Sails Hospital and Spa», θα μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο, αφού εκτός από την τεχνητή λίμνη πάνω στην οποία θα βρίσκεται «αραγμένο», το νοσηλευτικό προσωπικό θα φορά ναυτικές στολές, αντί για τις συνηθισμένες λευκές στολές, που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Εκτός από το πολυτελές νοσοκομείο, η νέα πόλη της Τυνησίας θα διαθέτει ειδικούς χώρους για κάθε τομέα, όπως για τη βιομηχανία, τον αθλητισμό, τα πανεπιστήμια και τις επιχειρήσεις.



Η κυβέρνηση της χώρας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη θα κτίσει σταδιακά αυτή τη «Νέα Οικονομική Πόλη», η οικοδόμηση της οποίας υπολογίζεται να κοστίσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης