Eναντίον των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Συρία τάσσεται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Eναντίον των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Συρία τάσσεται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

«Η Αμερική, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, είναι η μητέρα της τρομοκρατίας και η πηγή της τρομοκρατίας» τόνισε ο ίδιος

Eναντίον των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Συρία τάσσεται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
O ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σάγιεντ Χάσαν Νασράλα, δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται κατά των αεροπορικών επιδρομών που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ στη Συρία, όπου η σιιτική μουσουλμανική οργάνωση του Λιβάνου πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Τασσόμαστε εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ (καθώς) και ενός διεθνούς συνασπισμού στη Συρία είτε αυτή (η επέμβαση) πραγματοποιείται εναντίον της κυβέρνησης είτε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» υποστήριξε ο Νασράλα σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου αλ Μάναρ.

Σε ό,τι αφορά μια «αμερικανική στρατιωτική επέμβαση που είτε πραγματοποιείται υπό το προκάλυμμα ενός διεθνούς συνασπισμού είτε υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ είτε υπό το πρόσχημα πολυεθνικών δυνάμεων: εμείς διατηρούμε μια θέση αρχής που στηρίζεται σε βασικούς κανόνες και νόρμες» τόνισε.

«Η Αμερική, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, είναι η μητέρα της τρομοκρατίας και η πηγή της τρομοκρατίας» τόνισε ο ίδιος ενώ προσέθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δε διαθέτουν τα ηθικά προσόντα να ηγηθούν ενός «πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας».

Ο Νασράλα είχε προηγουμένως περιγράψει το Ισλαμικό Κράτος ως ένα «τέρας» που ολοένα μεγαλώνει και μπορεί να απειλήσει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης