Ρουχανί: Το Ιράν δεν κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής

Ρουχανί: Το Ιράν δεν κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής

Ο πρόεδρος της χώρας τόνισε πως οι πυρηνικές φιλοδοξίες αφορούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη την επιστημονική πρόοδο και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Ιράν

Ρουχανί: Το Ιράν δεν κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο από τον πόλεμο του Ιράν με το Ιράκ, ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί, στην ομιλία του τόνισε πως δεν κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής.

Τη στιγμή που περνούσαν από μπροστά του και ενώπιον επισήμων και πολιτών περνούσαν άρματα και πύραυλοι, οι οποίοι όπως τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος προορίζονται για αμυντικό σκοπό.
Παράλληλα, επισήμανε πως η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής.

«Δεν υπάρχει καν η ιδέα για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφή και δεν το σκεφτόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Ρουχανί.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως οι πυρηνικές φιλοδοξίες της χώρας αφορούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη, την επιστημονική πρόοδο και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Ιράν. Την ίδια ώρα, επισήμανε: «Δεν έχουμε υποκλιθεί και δεν πρόκειται να υποκλιθούμε στις πιέσεις των υπεδυνάμεων».

Κλείσιμο
Όσο για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας έπειτα από την προέλαση των τζιχαντιστών και την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, ο Ρουχανί δήλωσε πως το Ιράν έχει βοηθήσει τους καταπιεσμένους τόσα χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει. «Θα βάλει τους τρομοκράτες στη θέση τους. Οι τοπικές αρχές θα αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες. Οι ένοπλες δυνάμεις μας και η κυβέρνηση θα τους ενισχύσει σε αυτή τη μάχη», πρόσθεσε.

Όσο για τον συνασπισμό έπειτα από πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε πως είναι «παράνομος» και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν πάρει την έγκριση της Συρίας πριν εξαπολύσουν επίθεση στα εδάφη της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης