Βρετανία: Έτοιμη να μπει στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Βρετανία: Έτοιμη να μπει στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Ο Κάμερον φέρεται να έλαβε την απόφαση μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ομπάμα

Βρετανία: Έτοιμη να μπει στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Το Λονδίνο είναι έτοιμο να εξαπολύσει αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές άμυνας, που επικαλείται ο βρετανικός Τύπος, χωρίς να τις κατονομάζει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έλαβε αυτή την απόφαση -να συμμετάσχει δηλαδή το Λονδίνο στην παγκόσμια κινητοποίηση κατά των φανατικών ισλαμιστών- μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ και πέντε αραβικές χώρες συμμετέχουν στις εναέριες επιθέσεις κατά θέσεων των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, από το βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ότι το Λονδίνο ξεκινά τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής των τζιχαντιστών.  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα έχει επίσης συνομιλίες και με τον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ροχαί, για το πώς θα αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητα την απειλή των τζιχαντιστών, αναφέρει η εφημερίδα «Telegraph».  
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Κάμερον έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τους συμπολίτες του τα τελευταία 24ωρα να αναλάβει ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο από τους φανατικούς ισλαμιστές, όπου απεικονίζεται Βρετανός δημοσιογράφος να κρατείται όμηρος.

Οι Βρετανοί πολίτες ζητούν από τον Κάμερον να σκληρύνει την στάση του, καθώς ένα από τα τρία θύματα του Βρετανού δήμιου «Τζον» είναι ο βρετανικής καταγωγής Ντέιβιντ Τζέιμς. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης