ΟΗΕ: Στήριξη της Βαγδάτης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

ΟΗΕ: Στήριξη της Βαγδάτης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει το Ιράκ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

ΟΗΕ: Στήριξη της Βαγδάτης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Τη στιγμή που οι αεροπορικές επιδρομές του αμερικανικού και γαλλικού στρατού συνεχίζονται κατά στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, τo Συμβούλιο Ασφαλείας απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τη Βαγδάτη στη μάχη που διεξάγει εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του Συμβουλίου, η διεθνής κοινότητα καλείται να ενισχύσει και να επεκτείνει την υποστήριξη στην ιρακινή κυβέρνηση στη μάχη που διεξάγει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των ένοπλων οργανώσεων με τις οποίες συνδέεται αυτό.

Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε «με σθένος τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένης εκείνης που πραγματοποιεί επιχειρήσεις υπό το όνομα "Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε" στο Ιράκ, τη Συρία και το Λίβανο».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ευρεία επίθεση αντιπροσωπεύει μια τεράστια απειλή για την περιοχή, ενώ τονίζεται η ανάγκη όλες οι ομάδες του ιρακινού πληθυσμού να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία στο Ιράκ και να διεξάγουν έναν πολιτικό διάλογο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης