Γαλλία: Έκκληση από την κυβέρνηση για να σταματήσει η Air France την απεργία

Γαλλία: Έκκληση από την κυβέρνηση για να σταματήσει η Air France την απεργία

Αφορμή για την απεργία αυτή αποτέλεσε το αναπτυξιακό σχέδιο της Transavia, της θυγατρικής χαμηλού κόστους εταιρείας της Air France

Γαλλία: Έκκληση από την κυβέρνηση για να σταματήσει η Air France την απεργία
Η γαλλική κυβέρνηση έκανε έκκληση να σταματήσει η αντιπαράθεση μεταξύ της αεροπορικής εταιρείας Air France και των πιλότων της που απεργούν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόνο το 40% των προγραμματισμένων πτήσεων.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η απεργία που είναι ακατανόητη», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει από τον αερομεταφορέα να κάνει κάποιες παραχωρήσεις.

«Είναι λυπηρό ότι μόνο μια κατηγορία εργαζομένων, εν προκειμένω οι πιλότοι, μπορούν να βάλουν φρένο στις αερομεταφορές στη χώρα», πρόσθεσε ο Βαλς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. Διακυβεύεται το μέλλον της εταιρείας Air France και ο κοινωνικός διάλογος θα πρέπει να αποτελέσει μια διέξοδο από αυτή τη διένεξη», τόνισε.

Αφορμή για την απεργία αυτή αποτέλεσε το αναπτυξιακό σχέδιο της Transavia, της θυγατρικής χαμηλού κόστους εταιρείας της Air France. Το μεγαλύτερο συνδικάτο, το SNPL, φοβάται ότι το σχέδιο της διεύθυνσης, που προβλέπει προσλήψεις προσωπικού σε τοπικό επίπεδο, θα οδηγήσει σε «λεηλασία των γαλλικών θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, στην απεργία, που ξεκίνησε την Δευτέρα, συμμετέχει το 60% των πιλότων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρείας ή το 75% σύμφωνα με το συνδικάτο SNPL. Οι συζητήσεις μεταξύ της διεύθυνσης και των τριών συνδικάτων που απεργούν (SNPL AF Alpa, Spaf και Alter) συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί. Αυτή την ώρα, οι πιλότοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Το συνδικάτο SNPL έχει κηρύξει απεργία μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου ενώ τα δύο άλλα συνδικάτα παρέτειναν τη δική τους μέχρι τις 20 του μηνός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης