Νικαράγουα: Διασώθηκαν 20 από τους 25 μεταλλωρύχους

Νικαράγουα: Διασώθηκαν 20 από τους 25 μεταλλωρύχους

Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης των παγιδευμένων -Τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν 20 παγιδευμένους ενώ άλλοι πέντε αγνοούνται

Νικαράγουα: Διασώθηκαν 20 από τους 25 μεταλλωρύχους

Οι 20 μεταλλωρύχοι απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία που εργάζονται εδώ και 34 ώρες, από την Πέμπτη, για να τους φέρουν στην επιφάνεια της Γης.

Ωστόσο, πέντε συνάδελφοί τους εξακολουθούν να αγνοούνται.


«Ευχαριστούμε τον Θεό και την παρθένο Μαρία που έσωσε από τον θάνατο τους 20 αδελφούς μας», δήλωσε η πρώτη κυρία της Νικαράγουας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ροσάριο Μουρίλο.

Εν τω μεταξύ, οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες να εντοπίσουν τους πέντε αγνοούμενους.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, οι πρώτοι μεταλλωρύχοι βγήκαν από το ορυχείο με συμπτώματα αφυδάτωσης και έγιναν δεκτοί με ανακούφιση από τις οικογένειές τους, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι  20 μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν σε βάθος 800 μέτρων μέσα στις στοές του ορυχείου εξαιτίας μια κατολίσθησης.
Κλείσιμο

Το ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί στο χωριό ελ Κομάλ, κοντά στην πόλη Μπονάνζα, όμως έγινε γνωστό το απόγευμα, καθώς η περιοχή είναι απομακρυσμένη.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν πλήξει την περιοχή και έκλεισαν την είσοδο του αυτοσχέδιου αυτού ορυχείου. 

Αρχικά οι οικογένειες των μεταλλωρύχων είχαν προσπαθήσει να τους απεγκλωβίσουν μόνες τους, όμως το έδαφος ήταν ασταθές και απευθύνθηκαν στις αρχές.

Η Μπονάνζα είναι στο «τρίγωνο των ορυχείων» της Νικαράγουας, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα ορυχεία της χώρας.
 
Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης των παγιδευμένων, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ροσάριο Μουρίλο.

Δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν σώοι από το ορυχείο χρυσού στην περιοχή Μπονάνζα, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια-ανατολικά της πρωτεύουσας Μανάγκουα.

Το ορυχείο χρυσού είναι συμφερόντων κολομβιανής εταιρείας και λειτουργεί από το 1995 ενώ παράγει περίπου 37.300 ουγκιές χρυσού ετησίως. Το ορυχείο στα βορειοανατολικά της Μανάγκουα, ήταν κλειστό περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, αφού θεωρήθηκε επικίνδυνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης