Οι τζιχαντιστές έκαναν εικονικό πνιγμό στον Φόλεϊ πριν τον αποκεφαλίσουν

Οι τζιχαντιστές έκαναν εικονικό πνιγμό στον Φόλεϊ πριν τον αποκεφαλίσουν

Υπέφερε πολύ πριν τελικά εκτελεστεί δημοσίως ο Αμερικανός δημοσιογράφος, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση στην αμερικανική εφημερίδα

Οι τζιχαντιστές έκαναν εικονικό πνιγμό στον Φόλεϊ πριν τον αποκεφαλίσουν
Την φρικιαστική αποκάλυψη πως ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ που αποκεφάλισαν οι Τζιχαντιστές πρόσφατα και δημοσίευσαν σε βίντεο το αποτρόπαιο θέαμα, είχε προηγουμένως βασανιστεί από τους φύλακές του έκαναν ειδικοί στην εφημερίδα Washington Post. 

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν εικονικό πνιγμό στους κρατούμενούς τους, όπως γινόταν και στο Γκουαντάναμο των ΗΠΑ, όταν οι Αμερικανοί βασάνιζαν κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα. 

Ο εικονικός πνιγμός, ένα από τα απεχθέστερα βασανιστήρια, «κάνει τον κρατούμενο σχεδόν ανίκανο να αναπνεύσει, καθώς ένα βρεγμένο πανί φράζει την δίοδο του αέρα στον οργανισμό του», όπως περιγράφεται σε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

Οι ισχυρισμοί για τον βασανισμό του Φόλεϊ προέρχονται από την εξέταση του βίντεο από ειδικούς αλλά και από άλλη πηγή της εφημερίδας που γνώριζε πολύ καλά τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές των τζιχαντιστών. 

«Πιστεύω πως υπέφερε πολλά φυσικά βασανιστήρια» είπε η πηγή αυτή στην εφημερίδα. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης