Κονγκό: Δεκατρείς νεκροί από Έμπολα «άγνωστης προέλευσης»

Κονγκό: Δεκατρείς νεκροί από Έμπολα «άγνωστης προέλευσης»

Οι θάνατοι καταγράφηκαν από τις 11 Αυγούστου έως σήμερα - Ακόμη 80 άνθρωποι σε κατ' οίκον ιατρική παρακολούθηση

Κονγκό: Δεκατρείς νεκροί από Έμπολα «άγνωστης προέλευσης»
Μια έγκυος ήταν το πρώτο θύμα του αιμορραγικού πυρετού «άγνωστης προέλευσης» στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ενώ οι υπόλοιποι 12 νεκροί ήταν πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της κατά τη διάρκεια της ασθένειας της είτε μετά το θάνατό της και έως την κηδεία της.

«Πέντε εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες πέθαναν μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός. Τα υπόλοιπα θύματα είναι συγγενείς ή χωρικοί που παρακολούθησαν την κηδεία», είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας.  Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι γιατροί χαρακτηρίζουν τον αιμορραγικό πυρετό «άγνωστης προέλευσης».

Οι θάνατοι καταγράφηκαν από τις 11 Αυγούστου έως σήμερα, στα βόρεια-δυτικά τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Σύμφωνα με τον Δρ. Φέλι Καμπάνγκε Νούμπι «τα θύματα ανέπτυξαν πυρετό, είχαν διάρροια και εμετό».

Ακόμη 80 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, αλλά κατ' οίκον σε επαρχία στα βορειοδυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Οπως είπε ο υπουργός Υγείας όλοι οι ασθενείς θα παρακολουθούνται καθημερινά για 21 ημέρες. Σε περίπτωση πυρετού, διάρροιας, εμετού ή οποιασδήποτε μορφής αιμορραγίας, θα διακομιστούν σε κέντρα υγείας συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης