Κέρι: Πρόθυμο το Κίεβο για κατάπαυση του πυρός

Κέρι: Πρόθυμο το Κίεβο για κατάπαυση του πυρός

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για συνομιλίες με τους φιλορώσους αντάρτες

Κέρι: Πρόθυμο το Κίεβο για κατάπαυση του πυρός

Μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Παύλο Κλίμκιν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε πως το Κίεβο είναι έτοιμο για κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Κέρι πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, είναι έτοιμος για συνομιλίες με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κέρι, κάλεσε την Ουάσιγκτον να ασκήσει επιρροή στο Κίεβο ώστε να επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ, μάλιστα, επισήμανε πως είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν οι όροι της συμφωνίας της Γενεύης, εκ των οποίων και ο τερματισμός της βίας και η έναρξη διαδικασιών για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις σε όλες της περιοχές της Ουκρανίας.

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών και την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή γύρω από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας.
Στο μεταξύ, ο Ποροσένκο κάλεσε για εκεχειρία σε ακτίνα 40 χλμ από όπου κατέπεσε το αεροπλάνο των Malaysian Airlines, ενώ έκανε έκκληση από όλες τις πλευρές στην ανατολική Ουκρανία να καταθέσουν τα όπλα τους ενώ οι ειδικοί ερευνούν την περιοχή.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης