ΗΠΑ: Να η απόδειξη ότι οι Ρώσοι προμηθεύουν με όπλα τους αυτονομιστές

ΗΠΑ: Να η απόδειξη ότι οι Ρώσοι προμηθεύουν με όπλα τους αυτονομιστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μάλιστα, η Ρωσία φαίνεται να επιτέθηκε σε ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις μέσα από το έδαφός της - Δείτε φωτογραφίες

ΗΠΑ: Να η απόδειξη ότι οι Ρώσοι προμηθεύουν με όπλα τους αυτονομιστές
Δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή είναι -όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ- η απόδειξη ότι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, εκτοξεύοντας ρουκέτες με  βαρύ πυροβολικό. Οι τέσσερις ασπρόμαυρες φωτογραφίες ελήφθησαν από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου και δημοσιεύτηκαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 



Αυτά φαίνεται να είναι τα στοιχεία που επικαλέσθηκε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, η οποία σχολίασε πως  οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ρωσία προμήθευσε εκ νέου τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες με πυραύλους και βαρύ οπλισμό. Την Παρασκευή, μάλιστα, αρνήθηκε να αποκαλύψει τα αποδεικτικά στοιχεία της Ουάσινγκτον για το θέμα και περιορίστηκε να αναφέρει ότι αυτό βασίζεται στην «ανθρώπινη νοημοσύνη».

Κλείσιμο


Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Μόσχα έχει αυξήσει δραματικά την εμπλοκή της στον εμφύλιο της Ουκρανίας και το Στέιτ Ντιπάρτεμεντ δηλώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Ρωσία επιτέθηκε σε ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις μέσα από το έδαφός της!


Την τελευταία εβδομάδα η Ουάσινγκτον αύξησε στην πίεση στη Μόσχα με αφορμή την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών για το οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ευθύνονται οι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί βαρύ οπλισμό από την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης