Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στην Βουλγαρία

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στην Βουλγαρία

Πρόσφατα τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης απέσυραν διαδοχικά την υποστήριξή τους από την κυβέρνηση ύστερα από τη βαριά ήττα των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στην Βουλγαρία
Ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός  της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Την κυβέρνηση του κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ). Δηλαδή, του δεύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2013, όταν η πρώτη παράταξη GERB δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση εξαιτίας της πολιτικής απομόνωσης της.

Ωστόσο, πρόσφατα τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης απέσυραν διαδοχικά την υποστήριξή τους από την κυβέρνηση ύστερα από τη βαριά ήττα των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές. Ανοίγοντας την πόρτα, με τον τρόπο αυτό, για τον διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα προετοιμάσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 5 Οκτωβρίου, όπως έχουν συμφωνήσει οι βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Κλείσιμο
Την Πέμπτη, ή την Παρασκευή αναμένεται να κάνει αποδεκτή η Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία είχε προαναγγέλλει, στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης