Boeing Malaysia: Ολοκληρώνεται η έρευνα στο Νότιο Ινδικό

Boeing Malaysia: Ολοκληρώνεται η έρευνα στο Νότιο Ινδικό

Η περιοχή που είχε οριστεί μετά τα ηχητικά σήματα που πιστεύεται ότι ανήκαν στο μαύρο κουτί κοντεύει να ερευνηθεί πλήρως - Αν και μέχρι τώρα δεν έχει αποτέλεσμα, οι αρχές θεωρούν ότι θα βρεθεί το αεροπλάνο ή συντρίμμια του

Boeing Malaysia: Ολοκληρώνεται η έρευνα στο Νότιο Ινδικό
Τα δύο τρίτα της περιοχής που είχαν ορίσει οι αρχές ως πιθανότερη να έχει πέσει εκεί το Boeing των Malaysia Airlines, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, έχουν ήδη ερευνηθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τη Δευτέρα οι επικεφαλής της επιχείρησης στην Αυστραλία. 

Αν και οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, οι αρχές αισιοδοξούν πως τα ηχητικά σήματα που τους έκαναν να οριοθετήσουν το συγκεκριμένο τμήμα του Νότιου Ινδικού ήταν σωστά και τελικά μέσα στις επόμενες ημέρες - το πολύ μία εβδομάδα - το αεροπλάνο (ή συντρίμμια του) θα βρεθεί. 

Δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη και έντεκα πλοία συμμετέχουν πλέον στις έρευνες, μαζί με το υποβρύχιο αυτόνομο σκάφος, χωρίς όμως να έχει προκύψει η παραμικρή απόδειξη πως το Boeing κατέπεσε εκεί. 

«Το υποβρύχιο σκάφος έχει ήδη ερευνήσει τα 2/3 της περιοχής αυτής, αλλά κανένα στοιχείο δεν βρεθεί ακόμα», δηλώνει αξιωματούχος της επιχείρησης. 

Το αυτόνομο βαθυσκάφος «χτενίζει» τη ζώνη όπου εντοπίστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες σήματα τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, σε απόσταση περίπου 1.700 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Περθ. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο σήμα, γεγονός που ίσως να σημαίνει ότι οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν πλέον εξαντληθεί.
Κλείσιμο

Την τελευταία εβδομάδα το Bluefin-5, που έχει το σχήμα τορπίλης μήκους 5 μέτρων, πραγματοποίησε οκτώ αποστολές και κατέβηκε κάτω από το μέγιστο όριό του των 4.500 μέτρων. Σήμερα θα «βουτήξει» για ένατη φορά ενώ στην επιφάνεια δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη και έντεκα πλοία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα συντρίμμια που είχαν εντοπιστεί από δορυφόρους στον ωκεανό διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν ανήκαν στο αεροπλάνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης