Μπερλουσκόνι: Από τα... μπούνγκα – μπούνγκα θα «κλειστεί» σε άσυλο για 12 μήνες

Μπερλουσκόνι: Από τα... μπούνγκα – μπούνγκα θα «κλειστεί» σε άσυλο για 12 μήνες

Ο πρώην καβαλιέρε θα προσφέρει κοινωνική εργασία σε ίδρυμα για ηλικιωμένους επί τέσσερις ώρες εβδομαδιαίως για το επόμενο έτος

Μπερλουσκόνι: Από τα... μπούνγκα – μπούνγκα θα «κλειστεί» σε άσυλο για 12 μήνες

«Θα έρθει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εδώ; Αλήθεια; Ω, Θεέ μου. Δε θα έρθω ποτέ ξανά», «Αλήθεια; Δεν είναι δυνατόν!», «Δεν ξαναέρχομαι εδώ»… είναι μερικές από τις αντιδράσεις των ασθενών που επισκέπτονται το κέντρο όπου θα κληθεί να προσφέρει κοινωνική εργασία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνο.

Ο πρώην Καβαλιέρε με αφορμή την καταδίκη του για φορολογικές απάτες στην υπόθεση του τηλεοπτικού ομίλου του Mediaset, είναι υποχρεωμένος να εργάζεται για τέσσερις ώρες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο κέντρο «Ιερή Οικογένεια» της περιοχής Τσεζάνο Μποσκόνε, έξω από το Μιλάνο, χωρίς να είναι ακόμα σαφείς οι αρμοδιότητές του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στη Ρώμη από την Τρίτη ως την Πέμπτη για να συνεχίσει την πολιτική του δράση, ενώ είναι πιθανό ένα… σκόντο 45 ημερών, γεγονός που θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ποινή του, η οποία δείχνει εξαιρετικά ξεκούραστη με μοναδικό περιορισμό να βρίσκεται εντός της οικίας του στη Λομβαρδία μέχρι τις 23.00 της Πέμπτης.

Ωστόσο, οι επισκέπτες του κέντρου δεν δείχνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανάμεσά τους θα βρίσκεται ένας πρώην πρωθυπουργός και δη ο Μπερλουσκόνι.

Αντιθέτως, δεν είναι λίγοι όσοι εμφανίζονται ενοχλημένοι από την ιδέα και μόνο και στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πώς βλέπουν την ποινή του, απαντούν: «Δεν είναι δυνατόν. Θα έρθει εδώ; Και τι θα κάνει; Θα εργάζεται τέσσερις ώρες την εβδομάδα, τι ποινή είναι αυτή;».

Κλείσιμο

Οι περισσότεροι, πάντως, απαντούν αμήχανα δηλώνοντας πως θα είναι καλό για εκείνον να εμπλακεί με ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αρκεί να αφήσει εκτός την πολιτική.

Παρόλα αυτά μία εργαζόμενη του ιδρύματος εκφράζει τις αμφιβολίες της σχετικά με το πόσο θα προσφέρει ο Μπερλουσκόνι στους ασθενείς.

«Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που υποφέρουν και έχουν πολλές δυσκολίες. Δεν ξέρω, λοιπόν, αν εκείνος θα καταφέρει να κάνει κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, ίσως θα του χρησιμεύσει ως μέσο σύγκρισης», δήλωσε η υπάλληλος και συμπλήρωσε ότι παρότι δε μπορεί να τον φανταστεί ίσως η εμπειρία αυτή βγει θετική για τον ίδιο.

Στο μεταξύ, ο ιταλικός Τύπος αντιδρά με στοχευμένα σκίτσα που παρουσιάζουν τον επικεφαλής της Φόρτζα Ιτάλια είτε να μπαίνει στο χώρο όπου βρίσκονται ηλικιωμένοι φωνάζοντας «μπούνγκα – μπούνγκα», είτε αποτυπώνοντας τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων που κάθε άλλο από θετικές είναι.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι το Τσεζάνο Μποσκόνε είναι ο τόπος καταγωγής του Μάσιμο Ταρτάλια, του άνδρα που επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι το 2009 με ένα αγαλματίδιο του Ντουόμο του Μιλάνο προκαλώντας του σωματική βλάβη.

















 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης