Γαλλία-Δημοσκόπηση: Πρώτος ο Σαρκοζί, μετά η Λεπέν, τρίτος ο Ολάντ

Γαλλία-Δημοσκόπηση: Πρώτος ο Σαρκοζί, μετά η Λεπέν, τρίτος ο Ολάντ

Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο νυν πρόεδρος θα ερχόταν τρίτος

Γαλλία-Δημοσκόπηση: Πρώτος ο Σαρκοζί, μετά η Λεπέν, τρίτος ο Ολάντ
Από τον πρώτο γύρο θα... κοβόταν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αν στη Γαλλία διεξάγονταν σήμερα προεδρικές εκλογές, τρώγοντας τη.. σκόνη του Νικολά Σαρκοζί και της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση- κόλαφο για τον Σοσιαλιστή πρόεδρο.

Δημοσκόπηση της "OpionWay" που δημοσιεύει η εφημερίδα "Le Figaro" προεξοφλεί την ήττα του Φρανσουά Ολάντ αλλά και του κόμματός του, της Αριστεράς, στην επόμενη προεδρική αναμέτρηση- 2017- και δείχνει ότι, αν διεξάγονταν τώρα εκλογές, στον πρώτο γύρο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί θα ερχόταν πρώτος με ποσοστό 29% και η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος με 25%. Τρίτος και καταιδρωμένος ο Ολάντ θα αποσπούσε 19%.  Στη μονομαχία του δεύτερου γύρου  μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και της Μαρίν Λεπέν, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται να επικρατεί της αρχηγού της ακροδεξιάς με ποσοστό 67% έναντι 33%.

Εάν, όμως, ο Φρανσουά Ολάντ διέψευδε τους δημοσκόπους κατορθώνοντας να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο για να έλθει αντιμέτωπος με την Μαρίν Λεπέν, θα κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 54% έναντι 46%, βάσει της έρευνας.

«Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος στον μέσον της θητείας του βρίσκεται σε τόσο κακή θέση στις δημοσκοπήσεις και το Εθνικό Μέτωπο είχε τόσο ισχυρή θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών» δηλώνει ο αναλυτής του "OpionWay",  Μπρουνό Ζανμπάρ.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, η δημοτικότητα του Ολάντ πιάσει πάτο με την οργή των ψηφοφόρων να ξεχειλίζει για την αποτυχία του να δώσει το φιλί της ζωής στην γαλλική οικονομία και να μειώσει το επίπεδο της ανεργίας που έχει «κολλήσει» πάνω από το 10%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης