Πούτιν: «Ζηλεύω τον Ομπάμα»

Πούτιν: «Ζηλεύω τον Ομπάμα»

«Γιατί μπορεί να παρακολουθεί όποιον θέλει μέσω της NSA χωρίς να του λέει κανείς τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας σύμφωνα με το «Russia Today»



Πούτιν: «Ζηλεύω τον Ομπάμα»
Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου εξέφρασε την... ζήλεια του για τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος έχει στην διάθεσή του το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) για να κατασκοπεύει όποιον θέλει,  χωρίς να του λέει κανείς τίποτα.

"Ζηλεύω τον Ομπάμα, γιατί μπορεί να παρακολουθεί όποιον θέλει μέσω της NSA χωρίς να του λέει κανείς τίποτα»,  δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πουτίν, όπως μετέδωσε το "Russia Today".

Αναφορικά με το "βαθύ λαρύγγι" των ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος φιλοξενείται στο ρωσικό έδαφος, ο Πούτιν ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν συνεργάζεται μαζί του, ούτε ο Σνόουντεν της δίνει πληροφορίες για τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε όμως ότι ο πρώην Αμερικανός κατάσκοπος μπορεί να μείνει όσο θέλει στη Ρωσία, αρκεί να μην κάνει αντι- αμερικανική προπαγάνδα.

Οι ζήλειες - σπόντες του Πούτιν προς τον Αμερικανό ομόλογό του εκφράστηκαν λίγες ώρες αφότου ο ίδιος ο ένοικος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας που αποκάλυψε το καλοκαίρι ο Σνόουντεν εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ηγεσία της Ουάσινγκτον.

Με εντολή Ομπάμα, λοιπόν, θα υπάρξουν αλλαγές στο μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης της υπηρεσίας και μάλιστα ο αμερικανικός λαός θα ενημερωθεί αναλυτικά για τις επικείμενες αλλαγές.
Κλείσιμο

Μία από τις μεταρρυθμίσεις που εισηγείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι η κατάργηση της τηλεφωνικής βάσης δεδομένων της NSA, επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη ορίσει μια ομάδα εργασίας αρμόδια να εξετάσει τα σημεία που θα μπορούσαν να τροποποιηθούν, αν όχι να μεταρρυθμιστούν στα προγράμματα της NSA.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνει, ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να ανακοινώσει τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του σε ομιλία του τον επόμενο μήνα.

 Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να αντιδράσει μετά τις αποκαλύψεις του καλοκαιριού από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της NSA , Έντουαρντ Σνόουντεν,  για το εύρος του προγράμματος της παρακολούθησης των επικοινωνιών από την υπηρεσία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης