Συρία: Οι αντάρτες κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο

Συρία: Οι αντάρτες κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη «νίκη» της αντιπολίτευσης κατά των δυνάμεων του Άσαντ, το τελευταίο οκτάμηνο

Ανανέωσε με τον Alpha η Ναταλία Γερμανού
Συρία: Οι αντάρτες κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο
Ένα στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, κατέλαβαν την Τρίτη Σύροι αντάρτες, εδραιώνοντας τη θέση τους σε ένα βασικό βόρειο οδικό άξονα ανεφοδιασμού της πόλης του Χαλεπίου, όπως ανέφεραν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

«Το αεροδρόμιο έχει πλήρως απελευθερωθεί. Τα απομεινάρια από τις συμμορίες του Άσαντ κυνηγήθηκαν», αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν εννέα ταξιαρχιών της αντιπολίτευσης που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Κλείσιμο
Η αναφερόμενη κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου, που βρίσκεται στον οδικό άξονα που οδηγεί από το Χαλέπι προς την τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, μετά από οκτάμηνη πολιορκία, σηματοδοτεί μια σημαντική και συμβολική νίκη για την αντιπολίτευση έναντι των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στην κεντρική Συρία, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Οι δυνάμεις του Ασάντ προσπάθησαν τον περασμένο μήνα να αποτρέψουν την πτώση του αεροδρομίου, επιχειρώντας επίθεση τεθωρακισμένων, με την υποστήριξη ανταρτών της Χεζμπολάχ που έχουν βάση σε δύο σιιτικά χωριά κοντά στην πόλη του Χαλεπίου. Οι δυνάμεις του Άσαντ υποχώρησαν, όταν οι αντάρτες ενισχύθηκαν με αντιαρματικούς πυραύλους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης