Βρέθηκαν τα καρφιά της Σταύρωσης του Ιησού;

Βρέθηκαν τα καρφιά της Σταύρωσης του Ιησού;

Κατά τη διάρκεια έρευνας για τη σειρά «Secrets of Christianity», ο παρουσιαστής και παραγωγός Simcha Jacobovici έμαθε κάτι που τον συγκλόνισε

Βρέθηκαν τα καρφιά της Σταύρωσης του Ιησού;
Ένας Ισραηλινοκαναδός δημοσιογράφος πιστεύει ότι κατάφερε να εντοπίσει δυο από τα σιδερένια καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρωμαίους για την σταύρωση του Ιησού Χριστού. Κατά τη διάρκεια έρευνας για τη σειρά του History Channel «Secrets of Christianity», ο παρουσιαστής και παραγωγός Simcha Jacobovici έμαθε κάτι που τον συγκλόνισε.

Το 1990 Ισραηλινοί αρχαιολόγοι, ενώ έκαναν ανασκαφές σε έναν τάφο 2.000 ετών, ανακάλυψαν δυο καρφιά, κατασκευασμένα από τους Ρωμαίους, όμως κράτησαν την ανακάλυψη κρυφή. Κοινοποίησαν βέβαια την εύρεση δυο οστεοφυλακίων, με τις ενδείξεις «Καϊάφας» και «Ιωσήφ, γιος του Καϊάφα». Τα εν λόγω οστεοφυλάκια, έκαναν το γύρο του κόσμου, και τώρα εκτίθενται σε επιφανές σημείο στο Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τη θρησκεία, ο Καϊάφας ήταν ο εβραίος δικαστής που παρέδωσε τον Ιησού στους Ρωμαίους για να τον σταυρώσουν. «Κατά γενική ομολογία, αυτός ο τάφος ανήκε στον Καϊάφα. Εκείνη την εποχή τα καρφιά κόστιζαν μόνο μια δεκάρα η δωδεκάδα, όμως το να βρίσκεις καρφιά σε έναν τάφο είναι εξαιρετικά σπάνιο» λέει ο Jacobovici. «Όταν βρήκα την αναφορά για τα καρφιά στα χαρτιά της ανασκαφής, μου έπεσε το σαγόνι» είπε.

Στην εκπομπή με τίτλο «Nails of the Cross» (Τα καρφιά της σταύρωσης), που θα προβληθεί στις 20 Απριλίου στο History Channel, ο Jacobovici προσπαθεί να εξηγήσει το λόγο που οι αρχαιολόγοι δεν θεώρησαν ότι τα καρφιά είχαν σημαίνουσα αξία. «Όλα ήταν πολύ σχολαστικά, κι όμως δεν υπήρχαν ούτε φωτογραφίες, ούτε σχέδια, ούτε διαστάσεις των καρφιών. Όταν τα ζήτησα από την Ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων, μου είπαν ότι είχαν χαθεί».

«Ο Καϊάφας είναι γνωστός μόνο για ένα πράγμα: την σταύρωση του Χριστού» λέει ο Jacobovici και συνεχίζει: «Ίσως ένιωσε υποχρεωμένος να πάρει αυτά τα καρφιά μαζί του στον τάφο». Οι αρχαίοι Ιουδαίοι πίστευαν ότι τα καρφιά είχαν θεραπευτικές ιδιότητες «και ήταν εισιτήριο για την μεταθάνατον ζωή. Άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στον τάφο δείχνουν ότι ήταν πολύ προληπτικός άνθρωπος» πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Ο Jacobovici γνωρίζει πολύ καλά πως οι ισχυρισμοί του θα δεχτούν σωρεία σχολιασμών και κριτικής, όμως όπως λέει αυτό δεν τον φοβίζει. «Ο σκεπτικισμός είναι καλός» λέει ο παρουσιαστής και σευνεχίζει: «Όπως και με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, δε μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, όμως οι πιστοί δεν χρειάζονται το 100%. Αυτό που θέλουν είναι ένα σοβαρό "μπορεί", και αυτό είναι που προσφέρουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης