Ο «Άγιος Σάββας» δεν είναι «νοσοκομείο της ντροπής», λέει ο επικεφαλής του

Ο «Άγιος Σάββας» δεν είναι «νοσοκομείο της ντροπής», λέει ο επικεφαλής του

Την  πραγματική εικόνα του αντικαρκινικού νοσοκομείου επιχειρεί να καταγράψει ο κ. Νίκος Φαλδαμής

Ο «Άγιος Σάββας» δεν είναι «νοσοκομείο της ντροπής», λέει ο επικεφαλής του
Την εικόνα του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» στους σκληρούς ρυθμούς που υπαγορεύει η καθημερινή μάχη με τον καρκίνο, για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και πίσω από τις επίσημες τελετές όπως η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, «προβάλλει» ο διοικητής του, κ. Νίκος Φαλδαμής.
 
Με επιστολή του ο επικεφαλής του νοσοκομείου, επιχειρεί να καταγράψει την αληθινή, όπως επισημαίνει, εικόνα, προσθέτοντας ότι απέχει από τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν -μεταξύ άλλων «Νοσοκομείο της ντροπής», με «παθογένειες», με «τριτοκοσμική υποδομή».
 
Ο κ. Φαλδαμής υπογραμμίζει ότι «ο «Άγιος Σάββας» διαθέτει εξαιρετικά οργανωμένους χώρους παροχής υγείας, αλλά δυστυχώς, τη δημοσιογραφική παράσταση κλέβει ένας μόνο πολύ φωτογραφημένος διάδρομος στο υπόγειό του, όπου προσωρινά αποθηκεύονται, ελλείψει χώρου, μία σειρά υλικών». Η έλλειψη χώρου και η ανάγκη ανανέωσης υγειονομικού εξοπλισμού έχουν ως αποτέλεσμα επίσης την προσωρινή σώρευση αντικειμένων στον εσωτερικό ακάλυπτο χώρο με σκοπό την απόσυρσή τους από τον ΟΔΔΥ.
 
Επισημαίνει ωστόσο ότι «καμία αναφορά δεν γίνεται για το γεγονός ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς ράντζα στους διαδρόμους, χωρίς κανένα μέχρι στιγμής πρόβλημα σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, με άριστη καθαριότητα και σίτιση και με πάρα πάρα πολλές αναφορές ευγνωμοσύνης και συγχαρητηρίων από τους ασθενείς και το περιβάλλον τους».
 
Το προφίλ του νοσοκομείου
Κλείσιμο
 
Ο κ. Φαλδαμής, υπενθυμίζει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας με συνολική ετήσια κίνηση άνω των 100.000 ασθενών. Υποδέχεται ασθενείς ασφαλισμένους και μη, από όλη τη χώρα και μεγάλο αριθμό διακομιδών από όλα τα νοσοκομεία. Πραγματοποιούνται καθημερινά εξειδικευμένες εξετάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, χειρουργεία και νοσηλείες, πολλά εκ των οποίων γίνονται αποκλειστικά στον «Άγιο Σάββα», εκπαιδεύονται εκατοντάδες υποψήφιοι λειτουργοί υγείας και εκπονούνται ερευνητικά προγράμματα παγκοσμίου βεληνεκούς που διεκδικούν και λαμβάνουν σημαντικές διακρίσεις.
 
Ο διοικητής παραδέχεται πως το νοσοκομείο έχει όντως επηρεαστεί από την υπάρχουσα οικονομική κρίση, αλλά προσθέτει πως οι εργαζόμενοι απαντούν με τον δικό τους τρόπο στην κρίση και τις αυξημένες ανάγκες για περίθαλψη των ασθενών , με σκληρή εργασία. «Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, όσοι απέμειναν από το μειούμενο συνεχώς προσωπικό, δίνουν την καθημερινή τους μάχη. Γι αυτό, τους αξίζει όχι μόνο ένα μπράβο αλλά μία διαρκής προβολή της άνισης καθημερινής τους προσπάθειας» λέει ο κ. Φαλδαμής.
 
Αναφορικά με τον εξοπλισμό, ο κ. Φαλδαμής επιλέγει να βλέπει τη θετική όψη των πραγμάτων και όχι «ένα ρεπορτάζ που μετρά αντίστροφα πόσα μηχανήματα βρίσκονται προσωρινά εκτός λειτουργίας, απαξιώνοντας τις προσπάθειες του προσωπικού να εξυπηρετήσει τον όγκο των ασθενών». Έτσι αναφέρει  ότι το νοσοκομείο θα έχει υψηλές προδιαγραφές με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης 5 νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας (δύο γραμμικοί επιταχυντές, ένας αξονικός εξομοιωτής και δύο γ-camera) τα οποία προφανώς θα ωφελήσουν σημαντικά τους ασθενείς.
 
Δυσλειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»
 
Στην επιστολή του, ο κ. Φαλδαμής παραδέχεται πως το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» παρέμεινε κλειστό και αχρησιμοποίητο για τον σκοπό που ιδρύθηκε των επεμβάσεων μιας ημέρας, όπως δηλώνει ο τίτλος του, από τον περασμένο Ιανουάριο που εγκαινιάστηκε. «Για να λειτουργήσει πλήρως το κέντρο και βέβαια σταδιακά, απαιτείται ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλων κατηγοριών προσωπικό για την πρόσληψη του οποίου, Νοσοκομείο και Υπουργείο έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρει και υπενθυμίζει ότι λειτουργεί μόνο το ακτινοδιαγνωστικό του τμήμα – όπως είχε επισημάνει με δημοσίευμά του το ΘΕΜΑ. Ανακοινώνει, ωστόσο, ότι από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου ( 8/6/15) θα τεθεί σε λειτουργία και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του κέντρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης