Φορέστε μικροσκοπικό μπικίνι με… συνταγή γιατρού

Φορέστε μικροσκοπικό μπικίνι με… συνταγή γιατρού

Επιβάλλεται, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή του χρόνου που το νερό είναι παγωμένο, η γυναίκα να κολυμπά και γενικά να κινείται μέσα στη θάλασσα προκειμένου το σώμα να παράγει θερμότητα και όχι να μένει ακίνητη

Φορέστε μικροσκοπικό μπικίνι με… συνταγή γιατρού
Ιδιαίτερα προσεκτικές πρέπει να είναι αυτήν την εποχή οι γυναίκες που ξεκινούν δειλά-δειλά τα πρώτα τους μπάνια στη θάλασσα, καθώς το νερό δεν έχει ακόμα ζεσταθεί από τις ακτίνες του ήλιου, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Κατ’ αρχήν το κρύο νερό αποτελεί παράγοντα που επιτείνει την πτώση της γονιμότητας της γυναίκας, σύμφωνα με τον μαιευτήρα γυναικολόγο κ. Ευάγγελο Γκικόντε. «Σε αντίθεση με τους άνδρες που το κρύο νερό είναι ευεργετικό για τα γεννητικά τους όργανα και μάλιστα αποτελεί τρόπο αύξησης του σπέρματος, στη γυναίκα έχει αρνητικές επιπτώσεις», επισημαίνει.

Κλείσιμο
Επίσης, το κρύο νερό στην περιοχή της πυέλου προκαλεί πτώση του ανοσοποιητικού, με αποτέλεσμα να γίνεται ευάλωτη σε μικροβιακές λοιμώξεις και άσηπτες φλεγμονές. «Στα πλαίσια των φλεγμονών που προέρχονται από την πτώση του ανοσοποιητικού, μπορούν να προκύψουν σαλπιγγίτιδες και πυελίτιδες και γενικά φλεγμονές μέσα στην περιοχή της πυέλου, οι οποίες κατόπιν θα κάνουν μια υποκλινική διαδρομή και για το λόγο αυτό μπορεί να χρονίσουν», μας εξηγεί ο κ. Ε. Γκικόντες.

Αντίθετα, η ζέστη ως παράγοντας γονιμότητας είναι γνωστός από την εποχή του Ιπποκράτη. Μπορεί κανείς πολύ απλά να το διαπιστώσει, αρκεί να αναλογιστεί ότι στις θερμές περιοχές του πλανήτη η έμμηνος ρύση των έφηβων κοριτσιών ξεκινά νωρίτερα απ’ ότι στις βόρειες, παγωμένες χώρες. Έτσι, στην Αφρική τα κορίτσια αδιαθετούν για πρώτη φορά περίπου στα 8 τους χρόνια, στην Ελλάδα γύρω στα 11, ενώ στο βορρά συνήθως μετά τα 13.

Από γυναικολογικής πλευράς λοιπόν, η ζέστη είναι ωφέλιμη. Βάζοντας όμως αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας εμποδίζουμε την είσοδο της θερμότητας στο σώμα. Βέβαια, κατά τους δερματολόγους η δράση αυτή των αντηλιακών είναι η επιθυμητή, προκειμένου να προστατευτεί το δέρμα από εγκαύματα και να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Ποια πρέπει να είναι λοιπόν η επιλογή μας; «Στην περιοχή της κοιλιάς, 2-3 εκατοστά κάτω από τον αφαλό και μέχρι το μπικίνι να μην βάζουν οι γυναίκες αντηλιακό. Η πιθανότητα καρκίνου στην περιοχή είναι μικρή. Βεβαίως η πρακτική αυτή δεν πρέπει να εφαρμόζεται από γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα», συμβουλεύει ο κ. Ε. Γκικόντες, προσθέτοντας ότι για τους παραπάνω λόγους καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση ολόσωμων μαγιό και να προτιμώνται τα… μικροσκοπικά μπικίνι. Παράλληλα προτείνει οι γυναίκες να κάνουν ηλιοθεραπεία ανάσκελα και μάλιστα με την κοιλιά στραμμένη προς ήλιο. Τέλος, επιβάλλεται, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή του χρόνου που το νερό είναι παγωμένο, η γυναίκα να κολυμπά και γενικά να κινείται μέσα στη θάλασσα προκειμένου το σώμα να παράγει θερμότητα και όχι να μένει ακίνητη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης