Οι fans της υγιεινής διατροφής και των βιολογικών προϊόντων γνωρίζουν τη «θαυματουργή» ρίζα konjac ως μέθοδο αποτοξίνωσης, αδυνατίσματος και καθαρισμού του εντέρου. Για όλους τους άλλους, το konjac είναι απλά η νέα υπερτροφή που απασχολεί τη Δύση και τους διατροφολόγους τον τελευταίο καιρό. Το konjac προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι γνωστό εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σε μακαρονάδες και στο ρύζι. Στη χώρα μας διατίθεται ως μορφή σκόνης και συμπληρωμάτων διατροφής, αποκλειστικά σε «πράσινα» καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Τι το κάνει όμως τόσο δημοφιλές; Το μυστικό του βρίσκεται σε μία φυτική ίνα που περιέχει τη γλυκομανάμη, η οποία βοηθά στον έλεγχο της πείνας, καθαρίζει το έντερο και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.
Όταν μιλάμε για αυτοφροντίδα, δεν εννοούμε απλώς στιγμιαίες παύσεις, αλλά μια συνεπή προσπάθεια να φροντίζουμε τον εαυτό μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας.