Bloomberg: Οι τουρίστες στην Τουρκία μειώνονται, στην Ελλάδα αυξάνονται

Bloomberg: Οι τουρίστες στην Τουρκία μειώνονται, στην Ελλάδα αυξάνονται

Ο αριθμός των επισκεπτών που προσγειώνονταν σε τουρκικά αεροδρόμια άρχισε να μειώνεται από τον Απρίλιο

Bloomberg: Οι τουρίστες στην Τουρκία μειώνονται, στην Ελλάδα αυξάνονται
Η Ελλάδα και η Τουρκία, γείτονες και ιστορικοί αντίπαλοι, μοιράζονται τα νερά του Αιγαίου, το ωραίο φαγητό και τα αρχαιοελληνικά ευρήματα, αλλά μόνο μία από τις δύο τα πάει καλά στον τουρισμό. Αφού η παραλίγο ολική οικονομική κατάρρευση της χώρας δεν φάνηκε να πτοεί την θελκτικότατη Ελλάδα, η γειτονία της Τουρκίας με την εμπόλεμη Συρία, και η απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων έδιωξε τους πιθανούς τουρίστες.

Τα πράγματα δεν φαίνονταν καλά για την Ελλάδα στην απαρχή του καλοκαιριού, με τα capital controls να τίθενται σε ισχύ. Παρόλα αυτά, οι λάτρεις του ήλιου και των ελληνικών νησιών απλά πήραν μαζί τους μετρητά. Ο Ιούλιος φαίνεται πως ήταν πολύ καλός μήνας για τον τουρισμό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Μερικά μίλια στην ανατολή βρίσκεται η Τουρκία, της οποίας η οικονομία φαίνεται να αναπτύσσεται αλλά στην οποία ο τουρισμός υποφέρει.

Ο αριθμός των επισκεπτών που προσγειώνονταν σε τουρκικά αεροδρόμια άρχισε να μειώνεται από τον Απρίλιο, ενώ υπάρχει και η αύξηση της βίας στη χώρα, η οποία είχε ως πιο πρόσφατο συμβάν την επίθεση στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Η επίθεση κάνει τους τουρίστες να φοβούνται για το εάν θα βρεθούν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

Κι άλλοι παράγοντες επιβαρύνουν τον τουρισμό. Η Τουρκία ήταν κάποτε κεντρικός προορισμός για τους Ρώσους. Η πτώση του ρωσικού εθνικού νομίσματος σημαίνει πως δεν έχουν πια την ευχέρεια να πάνε στην Τουρκία. Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών επέδειξε πτώση 24% τους έξι πρώτους μήνες του 2015, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.
Κλείσιμο

Ακόμη και οι ίδιοι οι Τούρκοι πολίτες πηγαίνουν για τουρισμό στην Ελλάδα, όπου τα κόστη έχουν μειωθεί δραματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης