Ξενοδόχοι Σαντορίνης: Ο τραυματισμός της Αμερικανίδας δεν θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση

Ξενοδόχοι Σαντορίνης: Ο τραυματισμός της Αμερικανίδας δεν θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση

Η άμεση και γρήγορη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σχολιάστηκε θετικά από τους μεγάλους tour-operators, δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων

Ξενοδόχοι Σαντορίνης: Ο τραυματισμός της Αμερικανίδας δεν θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για την θερινή τουριστική περίοδο, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό Αμερικανίδας τουρίστριας από ασυνείδητους που πέταξαν αυτόσχεδια βαρελότα το βράδυ της Ανάστασης στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία. 

Ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, δηλώνει εξοργισμένος με το ατυχές γεγονός αλλά και αισιόδοξος μιας και δεν πιστεύει πως θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό της Σαντορίνης.

Ο ίδιος εξηγεί πως η κοινότητα και ο Δήμος της Σαντορίνης έσπευσε αμέσως να βοηθήσει ώστε η αερομεταφορά της 50χρονης τουρίστριας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου να γίνει μέσα σε μία ώρα. 

Ακόμη τόνισε πως η άμεση και γρήγορη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σχολιάστηκε θετικά από τους μεγάλους ΤourΟperetors, πράγμα που αναστρέφει κάπως το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Οι γενικότερες εκτιμήσεις για την φετινή τουριστική κίνηση δείχνουν μια αύξηση των αφίξεων της τάξης του 15% με 20%. Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στην περσινή τουριστική προβολή της Σαντορίνης στον τομέα της γαστρονομίας όσο και στην συγχώνευση της “Aegean” με την “Olympic Αir”, μιας και φέτος στο νησί θα προσγειώνονται ημερησίως 13 αεροπλάνα.
Κλείσιμο

Ακόμη δύο αεροπλάνα της “British Airways” θα πετούν καθημερινά προς το νησί ενώ δεν θα λείψουν και οι πτήσεις charter προς αυτό. 

Ως επιπλέον «όπλο» μπορεί να χαρακτηριστεί, τέλος, και το γεγονός ότι φέτος η αεροπορική εταιρεία “Borat” πρόσθεσε στο δρομολόγιο της, απευθείας πτήση προς Σαντορίνη από την Κωνσταντινούπολη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης