Πρόγραμμα απεξάρτησης για κινητά τηλέφωνα από πρώην χρήστες μέσω του ΚΕΘΕΑ!

Πρόγραμμα απεξάρτησης για κινητά τηλέφωνα από πρώην χρήστες μέσω του ΚΕΘΕΑ!

Βραβεύτηκε, μάλιστα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για web developers και applications «ΕΦΑΡΜΟΓΙΑΔΑ #5»

Πρόγραμμα απεξάρτησης για κινητά τηλέφωνα από πρώην χρήστες μέσω του ΚΕΘΕΑ!
Mια πρωτοποριακή εφαρμογή για πρόγραμμα απεξάρτησης σε κινητά τηλέφωνα ανέπτυξαν πρώην χρήστες και μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η εφαρμογή βραβεύτηκε, μάλιστα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για web developers και applications «ΕΦΑΡΜΟΓΙΑΔΑ #5».
 
Ορμώμενοι κυρίως από τα δικά τους βιώματα και τον αγώνα να αντιμετωπίσουν τη χρήση ουσιών, τα μέλη του προγράμματος  του ΚΕΘΕΑ εξηγούν το…«πώς» και το «γιατί» αυτής της εφαρμογής: «Δημιουργήσαμε μια ομάδα ενημέρωσης με σκοπό την πληροφόρηση για το πως μπορεί κάποιος χρήστης και το περιβάλλον του να βοηθηθεί, για το που μπορεί να απευθυνθεί καθώς και να ενημερωθεί για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του προγράμματος. Μέσα από την δική μας προσπάθεια και τον δικό μας αγώνα νιώσαμε την ανάγκη να ανταποδώσουμε τη βοήθεια και την φροντίδα που πήραμε και μέσα από εμάς να ακουστεί ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή τη βράβευση της εφαρμογής.
 
Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα σε όποιον την έχει εγκαταστήσει, με ένα πάτημα στο πεδίο «Καλέστε τώρα» να συνδέεται άμεσα με το κέντρο ενημέρωσης και συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Δίνει επίσης πληροφορίες για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, τους τρόπους προσέγγισης, ενημερώνει για τα τελευταία νέα του, περιέχει μαρτυρίες ανθρώπων που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα και είναι συνδεδεμένη με τα profiles του KΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Facebook και στο Twitter.
 
Η εφαρμογή τρέχει σε λειτουργικό android και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν στο: play.google.com 
 
Κλείσιμο
Τι είναι το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
 

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης