Ένα προσιτό smartphone για όσους έχουν κάτι να κρύψουν

Ένα προσιτό smartphone για όσους έχουν κάτι να κρύψουν

Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός δεύτερου μυστικού προφίλ, όπου ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει φωτογραφίες, βίντεο και επαφές, ακόμα και να εγκαθιστά διαφορετικές εφαρμογές και να διαχειρίζεται περισσότερους λογαριασμούς σε social media και on line υπηρεσίες

Ένα προσιτό smartphone για όσους έχουν κάτι να κρύψουν
Αν και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, η Coolpad κάνει μόλις τον τελευταίο χρόνο τα πρώτα της ουσιαστικά βήματα στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά, με προσιτά smartphones που τοποθετούνται κυρίως στα χαμηλά προς μεσαία στρώματα.

Με πωλήσεις 45,5 εκατομμυρίων συσκευών το 2015, η κινεζική εταιρεία κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα των κατασκευαστών παγκοσμίως, έχοντας ήδη κατοχυρωμένες περισσότερες από 6.000 πατέντες (με σημαντικότερες κάποιες σχετικές με τη Dual SIM λειτουργία) και αφού έπαψε να συναρμολογεί τηλέφωνα για τρίτους.

Η νεότερη άφιξη της Coolpad στην ελληνική αγορά είναι το Torino S, ένα smartphone που μπορεί να αναδειχθεί σε «best value» επιλογή, αφού συνδυάζει κάποια προηγμένα χαρακτηριστικά (όπως ο εξελιγμένος αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων) σε τιμή που δεν υπερβαίνει τα 200 ευρώ.

Ωστόσο, ένα από το πιο ενδιαφέρονται σημεία του Torino S, το οποίο συναντάμε και σε κάποια ακριβότερα μοντέλα της Coolpad, βρίσκεται στο software, το Cool UI όπως ονομάζει η εταιρεία τη δική της παραμετροποιημένη έκδοση του Android. Εκμεταλλευόμενη τη σχετική λειτουργία δημιουργίας διαφορετικών προφίλ χρήστη στις νεότερες εκδόσεις του Android (από το 5.0 και μετά), η Coolpad ανέπτυξε την εφαρμογή Dual Space. Αυτή επιτρέπει τη δημιουργία ενός δεύτερου, κρυπτογραφημένου προφίλ, όπου όλα τα δεδομένα χρήσης παραμένουν αόρατα. 

Έτσι, ο χρήστης μπορεί με ασφάλεια και μακριά από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα να έχει εκεί αποθηκευμένες φωτογραφίες, βίντεο, επαφές, ακόμα και να εγκαθιστά διαφορετικές εφαρμογές, ο οποίες δεν φαίνονται πουθενά στο βασικό προφίλ της συσκευής. Παράλληλα, μπορεί μέσω του Dual Space να διαχειρίζεται περισσότερους λογαριασμούς σε social media και άλλες on line υπηρεσίες, αποθηκεύοντας τους σχετικούς κωδικούς, χωρίς να φοβάται ότι κάποιος μπορεί να δει το περιεχόμενό τους όταν πάρει στα χέρια του τη συσκευή, ακόμα και αν γνωρίζει τον βασικό κωδικό ή μοτίβο ενεργοποίησής της.
Κλείσιμο

Η πρόσβαση στο μυστικό προφίλ γίνεται μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, το οποίο ο χρήστης μπορείς να αντιστοιχήσει με τη συγκεκριμένη λειτουργία και να είναι διαφορετικό από αυτό για το ξεκλείδωμα της αρχικής οθόνης του Torino S ή την επιβεβαίωση πραγματοποίησης αγορών -αντί κάποιου pin.

Το Torino S της Coolpad ενσωματώνει HD οθόνη 4,7 ιντσών (1280x720p – 312 ppi) και αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί για χρήση διαφορετικών εφαρμογών από διαφορετικά δάχτυλα –ακόμα και όταν τα χέρια μας είναι βρεγμένα. Είναι Dual SIM, LTE, με 2 Gb RAM και 16 Gb ROM, με δυνατότητα επέκτασης μέσω micro SD κάρτας αντί δεύτερης SIM. Χρησιμοποιεί των τετραπύρηνο Snapdragon 410 στα 1,2 GHz.

Η οπίσθια κάμερα έχει αισθητήρα 8 MPixels και η εμπρόσθια 5 MPixels, αμφότερες υποστηριζόμενες από διάφορες ειδικές φωτογραφικές λειτουργίες. Η μπαταρία του είναι 1.800 mAh και έρχεται με εγκατεστημένο το Android 5.1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης