Νέο μοντέλο διοίκησης δοκιμάζει η LG Electronics στην Ελλάδα

Νέο μοντέλο διοίκησης δοκιμάζει η LG Electronics στην Ελλάδα

Ο κορεατικός όμιλος αποφάσισε να αξιοποιήσει περισσότερο τα εγχώρια στελέχη, καθώς αποχωρούν οι Κορεάτες που είχαν μέχρι τώρα τα ηνία της εδώ εταιρείας

Νέο μοντέλο διοίκησης δοκιμάζει η LG Electronics στην Ελλάδα
Σε φάση αναδιοργάνωσης εισέρχεται ακόμα μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται για χρόνια στην ελληνική αγορά. Η LG Electronics δρομολογεί διοικητικές αλλαγές στα υψηλότερα κλιμάκια της θυγατρικής της στη χώρα μας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κορεατικός όμιλος φαίνεται πως αποφάσισε να αξιοποιήσει περισσότερο τα εγχώρια στελέχη του, καθώς αποχωρούν οι Κορεάτες που είχαν μέχρι τώρα τα ηνία της εδώ εταιρείας. Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή δημιουργείται ένα νέο unit, με τη συμμετοχή της ιταλικής και της ελληνικής θυγατρικής. Το όλο σχήμα χαρακτηρίζεται ως «δοκιμή», για την μελλοντική υλοποίηση αντίστοιχων κινήσεων και με άλλες θυγατρικές στην Ευρώπη.

Για τη θέση του νέου επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής προορίζεται ο Άρης Κουτελός, ο οποίος έχει σήμερα τη θέση του εμπορικού διευθυντή του τομέα καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας της LG Electronics Ελλάς. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα υπάρξει παρά ένας πολύ μικρός αριθμός αποχωρήσεων εργαζομένων, με την υπάρχουσα οργανωτική δομή να διατηρείται.

Πιθανότατα, το νέο σχήμα θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Δεκεμβρίου, χωρίς, όμως, ακόμη να έχει διευκρινιστεί ποιά θα είναι η ακριβής σχέση της ελληνικής με την ιταλική θυγατρική της LG Electronics. Ενδεχομένως η LG θέλει να δοκιμάσει ένα νέο μοντέλο διοίκησης, με ενίσχυση του τοπικού μάνατζμεντ. Επέλεξε την Ελλάδα, όπου σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων έχει σημαντικά μερίδια αγοράς και μία θυγατρική που, παρά τις δυσκολίες, πιάνει τους στόχους της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης