Η Microsoft κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά εφαρμογών στα Windows 10

Η Microsoft κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά εφαρμογών στα Windows 10

Νέα πακέτα ανάπτυξης λογισμικού και υπηρεσίες δεδομένων Microsoft Azure

Η Microsoft κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά εφαρμογών στα Windows 10
Στο πλαίσιο του ετήσιου Build Developer Conference, η Microsoft παρουσίασε ακόμα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10. Παράλληλα, αποκάλυψε μια σειρά από πακέτα ανάπτυξης λογισμικού (SDKs) με στόχο να βοηθήσει τους προγραμματιστές  να μεταφέρουν τον κώδικα τους από το Web, .NET, Win32, Android και iOS, σε Windows 10.

Ανακοίνωσε επίσης νέες υπηρεσίες δεδομένων Microsoft Azure, καθώς επίσης και APIs που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να χτίζουν εξελιγμένες εφαρμογές με Office 365. 

Έχοντας βάλει στόχο να αποκτήσει ένα δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές Windows 10 μέχρι το 2018, η εταιρεία παρουσίασε νέους τρόπους με τους οποίους οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργήσουν μια ενιαία εφαρμογή η οποία θα απευθύνεται σε όλες τις συσκευές Windows 10, και θα προσαρμόζεται αυτόματα σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Μέσω της Universal Windows Platform, οι προγραμματιστές μπορούν να εξατομικεύουν τις εφαρμογές τους ανάλογα με τις μοναδικές δυνατότητες της κάθε συσκευής, να ενσωματώνουν την Cortana και το Xbox Live στις εφαρμογές τους, να προσφέρουν ασφαλείς συναλλαγές, να δημιουργούν ολογράμματα και να δημοσιεύουν τις εφαρμογές τους στο Windows Store. 

Το Windows Store θα προσφέρει επίσης μια ενιαία, ολοκληρωμένη εμπειρία εφαρμογών για τους χρήστες των Windows 10 σε όλες τις συσκευές, η οποία – σύμφωνα με τη Microsoft - καθιστά την εύρεση περιεχομένου ευκολότερη από ποτέ. 

H Microsoft καλωσόρισε όλους τους προγραμματιστές στο Universal Windows Platform, ανακοινώνοντας τέσσερα νέα πακέτα λογισμικού ανάπτυξης, τα οποία θα τους διευκολύνουν στη μεταφορά του κώδικα τους από το Web, το .ΝΕΤ, το Win32, το iOS και το Android στο Windows Store με ελάχιστες τροποποιήσεις κώδικα. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να ξεκινήσουν σε μια ήδη υπάρχουσα βάση κώδικα όπως Android ή iOS και να την ενσωματώσουν με τις νέες δυνατότητες του Universal Windows Platform και στη συνέχεια να διανείμουν τη νέα τους εφαρμογή μέσω του Windows Store.
Κλείσιμο

Θέλοντας να τονίσει τις δυνατότητες των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε την πρόοδο που έγινε σε λιγότερο από 100 μέρες μετά την αποκάλυψη του HoloLens – του πρώτου αυτόνομου υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας - και παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους πελάτες σαν την Trimble, το Case Western Reserve University και την Cleveland Clinic χρησιμοποιούν αυτή τη νέα καινοτόμα τεχνολογία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης