Το Ίντερνετ των Πραγμάτων οδηγεί σε έκρηξη των Μ2M συνδέσεων

Το Ίντερνετ των Πραγμάτων οδηγεί σε έκρηξη των Μ2M συνδέσεων

Νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ μηχανών από τη Vodafone, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Zelitron, για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο

Το Ίντερνετ των Πραγμάτων οδηγεί σε έκρηξη των Μ2M συνδέσεων
Με οδηγούς τους τομείς της ενέργειας (έξυπνη μετρητές ρεύματος, αερίου, νερού), του αυτοκινήτου (διασύνδεση οχημάτων), των μεταφορών, της ασφάλειας (απομακρυσμένος έλεγχος) και του εμπορίου, οι online μηχανές σε όλο τον κόσμο θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο μέσα στο 2016.

Μέχρι το 2024 ο αριθμός τους υπολογίζεται ότι θα έχει φτάσει τα 3,4 δισ. -πρόβλεψη που είναι μάλιστα πιθανό να ξεπεραστεί, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 19%. Το υπό διαμόρφωση οικοσύστημα εντάσσεται στο αποκαλούμενο “Ιντερνετ των Πραγμάτων”, το οποίο περιλαμβάνει μηχανές, συσκευές, αισθητήρες και ό,τι άλλο μπορεί να συνδεθεί online, ανταλλάσσοντας αυτοματοποιημένα δεδομένα, η επεξεργασία και ανάλυση των οποίων δημιουργούν νέες προοπτικές και οικονομίες κλίμακας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Vodafone παρουσίασε και στην ελληνική αγορά ολοκληρωμένες λύσεις και εξειδικευμένες υπηρεσίες ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ μηχανών (M2M).

Η Vodafone, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Zelitron, έχει ήδη αναπτύξει και παρέχει στους πελάτες της, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές M2M που απευθύνονται στις ανάγκες διαφόρων κλάδων της αγοράς και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που τις εφαρμόζουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι εφαρμογές που συνθέτουν το Vodafone M2M Full Control περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες υποδομές (hardware, software) οι οποίες μέσω του ασύρματου δικτύου μετάδοσης δεδομένων της Vodafone στέλνουν τα δεδομένα σε μια κεντρική εφαρμογή των υπηρεσιών. Εκεί, οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω ενός απλού web browser και ευρυζωνικής σύνδεσης στο internet από PC, laptop, αλλά και smartphone.
Κλείσιμο

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των υπηρεσιών Μ2Μ που παρέχει η Vodafone  περιλαμβάνεται το πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου μονάδων ψύξης Cooler Control, το οποίο είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμο. Με την καινοτόμο αυτή εφαρμογή ο χρήστης μπορεί μεταξύ άλλων να παρακολουθεί τη μονάδα ψύξης από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται καθώς και την κατάσταση λειτουργίας της και ειδικότερα την κατανάλωση ρεύματος, τη θερμοκρασία και υγρασία, το άνοιγμα πόρτας και το βάρος των προϊόντων. 

Η Vodafone διαθέτει επίσης την ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης και παρακολούθησης στόλου οχημάτων Fleet Control με την οποία είναι εφικτή η παρακολούθηση οχημάτων σε πραγματικό χρόνο. Διατίθενται αναλυτικές αναφορές οχημάτων, διελεύσεων, ταχύτητας, καυσίμων, κόστους και αισθητήρων θερμοκρασίας. Παράλληλα διατίθεται και η υπηρεσία παρακολούθησης και ελέγχου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και κατανάλωσης φυσικού αερίου Vodafone Energy Control. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης