Η επιμήκυνση του κύκλου ζωής των tablets «ροκανίζει» τις πωλήσεις

Η επιμήκυνση του κύκλου ζωής των tablets «ροκανίζει» τις πωλήσεις

Στις ώριμες αγορές οι πωλήσεις tablets εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά μόλις 3,1%,, ενώ στις αναδυόμενες η πρόβλεψη είναι για ρυθμό ανάπτυξης 11,5%  το τρέχον έτος

Η επιμήκυνση του κύκλου ζωής των tablets «ροκανίζει» τις πωλήσεις
Σημάδια σοβαρής κόπωσης στέλνει η διεθνής αγορά των tablets, καθώς οι φετινές πωλήσεις αναμένεται να είναι αυξημένες κατά μόλις 7,2%, όταν ένα χρόνο νωρίτερα ο τομέας έτρεχε με 52,5%. Οι ενδείξεις είναι δυσμενέστερες για τις λεγόμενες ώριμες αγορές, καθώς οι πωλήσεις tablets εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά μόλις 3,1%, ενώ στις αναδυόμενες οικονομίες η πρόβλεψη είναι για ρυθμό ανάπτυξης 11,5% το τρέχον έτος.
 
Οι αναλυτές της IDC ενοχοποιούν, για τη συγκρατημένη επίδοση των tablets, τις ασθενέστερες πωλήσεις των συσκευών iPad της Apple και - κυρίως - την επιμήκυνση του κύκλου ζωής των συσκευών. Η διεύρυνση του κύκλου ζωής των tablets και η αντικατάστασή τους, με πολύ αργότερους ρυθμούς, πλήττει τις πωλήσεις των δημοφιλών συσκευών. Μάλιστα, όπως σχολιάζει η IDC, πλέον, ο κύκλος ζωής των tablets παραπέμπει περισσότερο στη συχνότητα με την οποία αλλάζουν οι καταναλωτές ηλεκτρονικό υπολογιστή και λιγότερο στο ρυθμό αντικατάστασης των smartphones, καθώς ξεπερνά τα τρία έτη, προσεγγίζοντας συχνά τα τέσσερα.

Μάλιστα, η τάση αυτή δεν φαίνεται να διαφοροποιείται προσεχώς, καθώς οι εκτιμήσεις της εταιρείας, για το 2018, κάνουν λόγο για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς 3,8%, ενώ για όλη την περίοδο αναφοράς (2014-2018) ο μέσος όρος της ετήσιας ανόδου υπολογίζεται στο 5,4%.
Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι αναλυτές της IDC, οι αρχικές εκτιμήσεις ότι ο κύκλος ζωής των tablets θα μοιάζει με εκείνον των smartphones, με αλλαγή συσκευής κάθε 2 ή 3 χρόνια, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ένας άλλος παράγοντας, που δικαιολογεί τις συγκρατημένες εκτιμήσεις των αναλυτών, είναι ότι η επίδοση των λεγόμενων υβριδικών συσκευών αποδείχθηκε πολύ υποδεέστερη της αναμενόμενης. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες συσκευές έχουν βελτιωθεί τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο χαρακτηριστικών, οι πωλήσεις τους ως ποσοστό του συνόλου παραμένουν ισχνές. 

Κλείσιμο
Πηγή: sepe.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης