O αστροναύτης της NASA Dr Scott Parazynski στον «Ελληνικό Κόσμο»

O αστροναύτης της NASA Dr Scott Parazynski στον «Ελληνικό Κόσμο»

Μοιράστηκε τις εμπειρίες του, προσαρμόζοντάς τες στις αρχές του management, ανέπτυξε θέματα ηγεσίας και έδωσε συμβουλές άντλησης δύναμης και διαχείρισης κρίσιμων στιγμών στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Linkage Network

O αστροναύτης της NASA Dr Scott Parazynski στον «Ελληνικό Κόσμο»
Μια ξεχωριστή ομιλία με θέμα «Ηγεσία: «Διάστημα: Η κορυφαία εμπειρία ηγεσίας» έδωσε ο διεθνούς φήμης Αστροναύτης της NASA, Dr Scott Parazynski, στο ΘΕΑΤΡΟΝ Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Linkage Network, την πρότυπη σχολή ηγεσίας για στελέχη επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το «παρών» έδωσαν περισσότερα από 700 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων. 

Μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, ο Scott Parazynski αφηγήθηκε μοναδικές ιστορίες από την εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και από την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, το Everest. Μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες του, προσαρμόζοντάς τες στις αρχές του management, ανέπτυξε θέματα ηγεσίας και έδωσε πολύτιμες συμβουλές άντλησης δύναμης και διαχείρισης κρίσιμων στιγμών.

Στη συνέχεια, τέσσερα σημαντικά στελέχη έθεσαν στον Scott Parazynksi τα δικά τους προσωπικά ερωτήματα για την πορεία του στο διάστημα:  οι κ.κ. Τέρρυ Σερεμέτης - General Manager Mars Hellas, Σωτήρης Συρμακέζης - General Manager Piraeus Bank, Vassilis Rabbat - CEO Xerox Hellas, Giuseppe Zorgno - CEO AIG Hellas. Μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο αναφέρθηκαν στη σαφήνεια του σκοπού και του οράματος τους, τη διαφοροποίηση και την καινοτομία που τολμούν, τη διαχείριση ταλέντων στους οργανισμούς τους - στοιχεία που συνδέονται με την προοπτική ανάπτυξης στη χώρα μας, δίνοντας μια διαφορετική οπτική για τη διαμόρφωση ενός νέου ηγετικού προτύπου.

Τα συμπεράσματα από την ομιλία του αστροναύτη ήταν τα εξής: 
Κλείσιμο

Η τύχη και οι κατάλληλες συνθήκες βοηθάνε να επιτύχεις το στόχο σου.

Να έχεις συνοχή και συνέπεια στο όνειρο σου.

Να μετατρέπεις τον φόβο σου σε περιέργεια.

Ο Ηγέτης πρέπει να αφήνει τον εγωισμό του «έξω από την πόρτα».

Να προκαλείς τους ανθρώπους σου να σκέφτονται πέρα από τα συνηθισμένα.

Να οργανώνεσαι για την επιτυχία και να είσαι προετοιμασμένος για την αποτυχία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης