Spammers εκμεταλλεύτηκαν το νέο άλμπουμ με τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον

Spammers εκμεταλλεύτηκαν το νέο άλμπουμ με τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον

Τα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μέρος προσπαθειών μαζικής συλλογής προσωπικών στοιχείων ή μπορεί να περιέχουν και κακόβουλο λογισμικό

Spammers εκμεταλλεύτηκαν το νέο άλμπουμ με τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον
H πρόσφατη κυκλοφορία ακόμα ενός μουσικού άλμπουμ με τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον έφερε ξανά το όνομα του εκλιπόντος αστέρα της ποπ στην επικαιρότητα και οι spammers κινήθηκαν γρήγορα για να εκμεταλλευτούν το γεγονός.

Το κύμα των spam emails, με αφορμή την κυκλοφορία του Xscape, χρησιμοποιεί ένα απλό μήνυμα το οποίο είναι φτιαγμένο να μοιάζει με προσωπικό email. Καπηλεύεται το όνομα του Μάικλ Τζάκσον και ορισμένους τίτλους τραγουδιών του για να δημιουργήσει ελκυστικές περιγραφές ως θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος.

Το περιεχόμενο του email περιέχει ένα link μαζί με ένα γενικό σχόλιο. Το μήνυμα υπογράφεται από ένα όνομα, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση στον παραλήπτη ότι κάποιος γνωστός τού έστειλε μήνυμα με κάποιο link για το νέο μουσικό άλμπουμ. Τελικά, το URL ανακατευθύνει σε ένα ψευδές “pharmacy domain”, το οποίο υπόσχεται φτηνά φάρμακα χωρίς συνταγή.

Η Symantec, εταιρεία που ειδικεύεται στην προστασία της πληροφορίας και έκανε τη σχετική ανακοίνωση, προειδοποιεί ότι αναμένει περισσότερα παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα στο άμεσο μέλλον, που θα δοκιμάσουν να εκμεταλλευτούν τον σχετικό “θόρυβο”, υποστηρίζοντας ότι είναι μέρος προσπαθειών phishing ή ότι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό (malware).

Παράλληλα, η Symantec συμβουλεύει τους χρήστες:
Κλείσιμο

-Να μην ανοίγουν emails από άγνωστους αποστολείς.

-Να μην κάνουν κλικ σε links από ύποπτα emails.

-Να μην δίνουν ποτέ προσωπικές πληροφορίες σε ύποπτες ιστοσελίδες, καθώς μπορεί να έχουν δημιουργηθεί για σκοπού phishing (ψαρέματος προσωπικών στοιχείων).

-Να διατηρούν το λογισμικό ασφαλείας τους ανανεωμένο για να παραμένουν προστατευμένοι από επιθέσεις phishing και malware.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης