Υπέρ-υψηλή ανάλυση και κυρτές συσκευές αλλάζουν την τηλεόραση

Υπέρ-υψηλή ανάλυση και κυρτές συσκευές αλλάζουν την τηλεόραση

Η παγκόσμια αγορά των UHD τηλεοράσεων αναμένεται να εκτιναχθεί στις 38,5 εκατομμύρια συσκευές το 2018, από 1,5 εκατομμύριο το 2013

Υπέρ-υψηλή ανάλυση και κυρτές συσκευές αλλάζουν την τηλεόραση
H τηλεόραση υπέρ-υψηλής ευκρίνειας (UHD) έρχεται φέτος στο επίκεντρο των εξελίξεων και όλοι οι κατασκευαστές εστιάζουν στο λανσάρισμα συσκευών που θα τραβήξουν τα βλέμματα των καταναλωτών, ενόψει μάλιστα και του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

“Η Samsung οδηγεί αυτό το ρεύμα με την παρουσίαση ενός ευρέως φάσματος προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων επίπεδων και κυρτών UHD τηλεοράσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, εξάπλωσης της τηλεόρασης υπέρ-υψηλής ευκρίνειας έχουν συμβάλει δυο τεχνολογίες: Το νέο πρότυπο συμπίεσης HEVC και η νέα έκδοση του σύνδεσης HDMI (2.0)”, σχολίασε πριν από λίγες ημέρες στο iptv-news.com ο Βασίλης Σεφερίδης, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Samsung Electronics στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η παγκόσμια αγορά των τηλεοράσεων υπέρ-υψηλής ευκρίνειας αναμένεται να εκτιναχθεί στις 38,5 εκατομμύρια συσκευές το 2018, από 1,5 εκατομμύριο το 2013, καθώς η πρώτη εκτίμηση για φέτος κάνει λόγο για πωλήσεις σχεδόν 10 εκατομμυρίων κομματιών.


Κλείσιμο

Στο ετήσιο φόρουμ της, που φέτος φιλοξενήθηκε στην Μάλαγα της Ανδαλουσίας, η Samsung - πρώτη δύναμη τα τελευταία χρόνια και στην αγορά των τηλεοράσεων - παρουσίασε τις νέες ευρωπαϊκές σειρές UHD επίπεδων και κυρτών τηλεοράσεων της, λίγες εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια στο CES του Λας Βέγκας. Από τις 48 έως τις 110 ίντσες, η κορεατική εταιρεία  θέλησε να επιβεβαιώσει πως εκτός των πωλήσεων ηγείται και των τεχνολογικών εξελίξεων.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η κυρτή UHD U8500 διαθέτει πιο ευρύ πεδίο θέασης, πανοραμική αίσθηση που κάνει την τηλεόραση να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη από όσο είναι. Πάνω από όλα όμως, έχει κυρτότητα 4,200 radii, που την καθιστά την πιο κυρτή τηλεόραση στον κόσμο. Επιπλέον, η Samsung υποστηρίζει ότι οι θεατές μπορούν να έχουν την αίσθηση του βάθους, χωρίς τα ειδικά γυαλιά, λόγω της νέας λειτουργίας Auto Depth Enhancer.

“Η εμπειρία θέασης βελτιώνεται περαιτέρω μέσω νέων αποκλειστικών τεχνολογιών που παρέχουν απίστευτο βάθος εικόνας, λεπτομέρεια και χρώμα, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας PurColor που παρουσιάζει τις αποχρώσεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αλλά και τη διαδικασία αναβάθμισης σε UHD που μετατρέπει το περιεχόμενο HD και Full HD σε σχεδόν UHD ποιότητα”, ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία.



Παράλληλα, θέλοντας να απαντήσει στη δεδομένη μέχρι σήμερα έλλειψη περιεχομένου σε 4K, αλλά και τους περιορισμούς στη διανομή του, η Samsung ανακοίνωσε στη Μάλαγα τη συνεργασία της με παρόχους όπως το Netflix και η Vienna, αλλά και την υπηρεσία “UHD video pack”, που προσφέρει περιεχόμενο UHD από HDD σε συνεργασία με μεγάλα στούντιο, όπως η FOX και η Paramount. Οπως ωστόσο διευκρινίστηκε από της Samsung Electronics Ελλάς, καμία από τις παραπάνω υπηρεσίες δεν θα είναι για το προσεχές διάστημα διαθέσιμη στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης