Μαθήματα ομορφιάς από ένα πρώην top model

Μαθήματα ομορφιάς από ένα πρώην top model

Πρώην μοντέλο με διεθνείς συνεργασίες, επιχειρηματίας και μητέρα, η εντυπωσιακή Μαρία Καλάβρια, που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα ιατρικής αισθητικής στα νότια προάστια, αποκαλύπτει τα μυστικά της για τέλειο πρόσωπο και σώμα, αλλά και το μεγάλο της πάθος: τον χορό

Μαθήματα ομορφιάς από ένα πρώην top model
Εχει γράψει τη δική της ιστορία στο διεθνές μόντελινγκ, πρωταγωνιστώντας σε πασαρέλες των Armani και Dolce & Gabbana. Στο απόγειο της καριέρας της, όμως, αποφάσισε να τα αφήσει όλα και να παντρευτεί τον άντρα της ζωής της και γνωστό επιχειρηματία Σάμι Φάις, με τον οποίο είναι 18 χρόνια μαζί και έχουν αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά. Το 2003 επανήλθε στη μόδα ως επιχειρηματίας αυτή τη φορά, με τα γνωστά καταστήματα «Ice Cube» που προωθούσαν νέους Ελληνες αλλά και ξένους σχεδιαστές. Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της ομορφιάς με το Medi Center στα νότια προάστια.

- Μετά την ενασχόλησή σου με τη μόδα, τόσο ως μοντέλο όσο και ως επιχειρηματίας, επιστρέφεις με ένα κέντρο ομορφιάς στα νότια προάστια. Πώς προέκυψε αυτό το project; Η μόδα με την ομορφιά είναι αλληλένδετες. Αλλωστε από μικρή πρόσεχα το δέρμα μου, έβαζα κρέμες, ενημερωνόμουν, ενώ πάντα με ενδιέφερε το ιατρικό κομμάτι. Μάλιστα κάνω ενέσιμα από μικρή ηλικία, γιατί μου άρεσε να είμαι προσεγμένη. Επίσης έκανα θεραπείες - το πρώτο botox ήταν σε ηλικία 26 χρόνων γιατί είχα μια μικρή ρυτίδα και είμαι υπέρμαχη της πρόληψης. Αυτό έχει ως συνέπεια μεγαλώνοντας να κάνω λιγότερα ενέσιμα. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα κάνει κάθε πέντε μήνες, εγώ λόγω πρόληψης κάνω μία φορά τον χρόνο. Η ενασχόλησή μου ξεκίνησε αρχικά από μια φίλη μου γιατρό στην οποία έκανα τα beaute μου. Μου μίλησε για το CoolSculpting, ένα φοβερό αμερικάνικο μηχάνημα για κρυογλυπτική, και το αγοράσαμε. Συνεργαστήκαμε, διαπίστωσα ότι έχει φοβερά αποτελέσματα και πήρα την αντιπροσωπία. Αρχικά ξεκίνησα ως αντιπρόσωπος του μηχανήματος στην Ελλάδα και εν συνεχεία στα Βαλκάνια. Μετά μου ήρθε η ιδέα για το Μedi Center.


Κλείσιμο

«Γνώρισα τον Σάμι, μέσα σε έξι μήνες παντρευτήκαμε, έμεινα έγκυος και δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν μετάνιωσα γιατί είχα γευτεί όλο το κομμάτι της μόδας, τις πασαρέλες, τις φωτογραφήσεις, την τηλεόραση», μας βεβαιώνει η Mαρία Καλάβρια αναφερόμενη στον άντρα της Σάμι Φάις

- Γιατί να έρθει κάποιος στο Medi Center στον Αλιμο; Εχουμε μια εξαιρετική και έμπειρη ιατρική ομάδα, αλλά και φοβερό εξοπλισμό. Μπορεί να μην είμαι γιατρός, αλλά είμαι επιχειρηματίας και γυναίκα και χωρίς υπερβολή έχουμε τις καλύτερες εταιρείες και τα καλύτερα ιατρικά μηχανήματα. Το CoolSculpting είναι το αυθεντικό αμερικάνικο μηχάνημα για κρυολιπόλυση ή κρυογλυπτική, μια επαναστατική μη χειρουργική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος. Για να καταλάβεις, υπάρχουν 35 διαφορετικά μηχανήματα που είναι αντιγραφή του CoolSculpting. Το μηχάνημα αφαιρεί το τοπικό πάχος με την ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης καθώς τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και σταδιακά αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω της διαδικασίας της φαγοκυττάρωσης. Βλέπεις ολική διαφορά σε κοιλιά, στα πλαϊνά, στα ψωμάκια, στο εσωτερικό μέρος των μηρών, στο διπλοσάγονο και το χρησιμοποιείς μόνο μία φορά. Ακόμη, διαθέτουμε το all therapy μηχάνημα Ulthera, ένα αμερικάνικο μηχάνημα που κάνει lifting σε μία μόνο συνεδρία. Κάνει αναπαραγωγή κολλαγόνου σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και το ντεκολτέ. Επισκεφτείτε μας στο www.medicenter.gr και θα καταλάβετε.

- Πιστεύεις ότι τα ταξίδια σου και το ότι έζησες στο εξωτερικό σε έκαναν πιο ανοιχτή σε ενέσιμα και θεραπείες; Σίγουρα το να ζήσει κάποιος στο εξωτερικό και τα ταξίδια ανοίγουν τους ορίζοντές του. Εγω έζησα στο Μιλάνο τρία χρόνια. Τα ταξίδια μού έδωσαν επίσης πολλά ερεθίσματα και γνώσεις για να ασχοληθώ σήμερα επαγγελματικά με την ιατρική αισθητική.

- Σε ποια ηλικία μια γυναίκα πρέπει να κάνει ενέσιμα και θεραπείες προσώπου; Σίγουρα μετά τα 18 χρόνια. Αρχίζουμε με αποτριχώσεις, λέιζερ και όταν κάποιος αισθανθεί ότι το χρειάζεται κάνει botox ή υαλουρονικό. Εγώ έκανα botox στα 26 μου γιατί με είχε ενοχλήσει μια ρυτίδα. Η ρυτίδα είναι μια σκιά που όταν χαραχτεί δεν μπορείς να την επαναφέρεις.

- Τι συμβουλή ομορφιάς δίνεις στις γυναίκες; Να περιποιούνται την επιδερμίδα τους, να κάνουν καλό ντεμακιγιάζ, να μην ξεχνούν να φοράνε τις κρέμες τους για πρόσωπο, μάτια, ντεκολτέ, να βάζουν αντηλιακό και να προστατεύουν το πρόσωπό τους από τον ήλιο. Ενα μυστικό tip για το σώμα είναι στο τέλος του ντους να ξεπλένονται με κρύο νερό γιατί αναζωογονεί το δέρμα. Να κάνουν γυμναστική και κυρίως να έχουν μέτρο στη διατροφή τους.

- Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι, ξεκίνησες από τον χώρο της μόδας κάνοντας διεθνή καριέρα, σωστά; Αρχικά ξεκίνησα ως αθλήτρια, έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με την ομάδα της Γλυφάδας η οποία ήταν στην Α’ Εθνική, ενώ είχα πάει και στην Εθνική Νεανίδων. Μετά έκανα κάποια κάστινγκ μέσω μιας φίλης μου και έτσι πήγα στον «Πρωινό καφέ», την τελευταία χρονιά της Ρούλας Κορομηλά και παρέμεινα την επόμενη με την Πόπη Χατζηδημητρίου και την πρώτη χρονιά της Ελένης Μενεγάκη. Εχω δουλέψει με όλους τους σχεδιαστές μόδας, όπως ο αγαπημένος μου Μιχάλης Ασλάνης, ο Μάκης Τσέλιος, η Σήλια Κριθαριώτη, μέχρι που έφυγα για τρία χρόνια στο Μιλάνο. Το πρώτο μου σόου ήταν του Armani. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Οταν πήγα στο κάστινγκ ήμασταν 800 γυναίκες και είπα μέσα μου «θέλω να φύγω». Με επέλεξαν στα 40 μοντέλα, κι αυτό ήταν η αρχή για τα μεγάλα fashion shows.

- Απ’ όλα αυτά τα fashion shows και τις συνεργασίες, ποιον σχεδιαστή θα ξεχώριζες; Mετά το σόου του Armani, έκανα Versace, Calvin Klein, Dolce & Gabbana και πολλά editorial στο Μιλάνο. Αυτός όμως που με εντυπωσίασε, με κέρδισε και αποκτήσαμε εξαιρετικές σχέσεις ήταν ο Αρμάνι. Είναι απλός, ευγενής, φιλικός, ευχάριστος και έχω μόνο καλά να θυμάμαι.

- Με ποια top models της εποχής περπάτησες στην ίδια πασαρέλα; Με την Εύα Χερτζίκοβα, τη Στέλα Τέναντ, τη Λίντα Εβαντζελίστα - όλες τους ήταν πολύ απλές, επαγγελματίες και cool.

- Βάσει της εμπειρίας σου ποια είναι η διαφορά των σταρ στο εξωτερικό με τους εγχώριους; Στο εξωτερικό έχουν άλλο mentality. Μπορεί κάποιος να είναι γνωστός ή πλούσιος, δεν τον καταλαβαίνεις όμως γιατί δεν προκαλεί και περνάει απαρατήρητος. Καμία σχέση με την ελληνική νοοτροπία. Δεν θα ξεχάσω μια φορά που ήμουν σε πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη. Εκανα λάθος το δοκιμαστήριο και αντί να μπω στο δικό μου μπήκα σε ένα άλλο, όπου μέσα ήταν ο Μπραντ Πιτ. Λέω «συγγνώμη» και μου λέει «δεν υπάρχει πρόβλημα, μήπως μπήκα εγώ σε λάθος;». Και ήταν πολύ αστείο.



- Στο απόγειο της καριέρας σου παντρεύτηκες τον επιχειρηματία Σάμι Φάις και τα άφησες όλα... Ναι, ακόμα κι εμένα μου ήρθε ξαφνικό! (γέλια) Είχα έρθει από το εξωτερικό για λίγους μήνες για να δω την οικογένειά μου και τελικά δεν γύρισα ποτέ πίσω. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Γνώρισα τον Σάμι, μέσα σε έξι μήνες παντρευτήκαμε, έμεινα έγκυος και δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν μετάνιωσα γιατί είχα γευτεί όλο το κομμάτι της μόδας, τις πασαρέλες, τις φωτογραφήσεις, την τηλεόραση. Είχα κάνει τον κύκλο μου, και μάλιστα πετυχημένα. Την εποχή που δούλευα ήταν συγκεκριμένα τα μοντέλα, δεν ήταν όπως σήμερα που δεν γνωρίζω καμία.

- Ομως μετά αποτραβήχτηκες από τα μίντια... Γενικά, ακόμα και όταν δούλευα ως μοντέλο δεν πήγαινα σε κοινωνικά πάρτυ πέρα από τη δουλειά μου. Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της προβολής και γι’ αυτό άργησα να γίνω γνωστή στην Ελλάδα.

- Μετά, λοιπόν, παντρεύτηκες και αφιερώθηκες στα δυο σου παιδιά και τον σύζυγό σου. Επρεπε να αφιερώσω κάποιο χρόνο στα παιδιά και να είμαι δίπλα τους τα πρώτα χρόνια, αλλά ήθελα και να δουλεύω. Δεν μου αρέσει να κάθομαι, δεν είμαι η κλασική νοικοκυρά. Ετσι, επέστρεψα με τα ρούχα το 2003. Αγάπησα πολύ τα καταστήματα «Ice Cube» και όταν τα πουλήσαμε πήρα τέτοια στενοχώρια ώστε μετά δεν μπορούσα να βρω κάτι αντίστοιχο που να με αντιπροσωπεύει. Μετά απ’ αυτό έμεινα τέσσερα χρόνια εκτός δουλειάς.

- Υπήρξε μια δύσκολη περίοδος για τον σύζυγό σου, Σάμι Φάις, ο οποίος κατηγορήθηκε επί εποχής Χρηματιστηρίου και οδηγήθηκε στη φυλακή. Πώς το αντιμετώπισες; Ηταν κάτι που δεν το περιμέναμε γιατί δεν είχε κάνει κάτι. Το σίγουρο είναι ότι ξεπεράστηκε γιατί ήξερα ότι είναι αθώος και δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση από το εφετείο, αφού αθωώθηκε ομόφωνα. Ταλαιπωρηθήκαμε, όμως, γιατί με τα ελληνικά δικαστήρια περνάει πολύς καιρός μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.

- Ο σύζυγός σου είναι στο πλευρό σου στο νέο σου επαγγελματικό ξεκίνημα; Φυσικά. Μπορεί να μην είναι στο ιατρικό κομμάτι, αλλά με βοηθάει με τις συμφωνίες και πάντα τον εμπιστεύομαι και τον συμβουλεύομαι.

- Πόσο σού μοιάζουν τα παιδιά σου; Η Μαρίνα έχει καλλιτεχνικά στοιχεία, αφού ζωγραφίζει υπέροχα, της αρέσει η φωτογραφία, αλλά ακόμα είναι 15 ετών και δεν έχει κατασταλάξει. Nομίζω ότι μοιάζουμε πολύ. Ο γιος μου μοιάζει και στους δυο μας.

-Είναι αλήθεια ότι ασχολείσαι με τον χορό και κατεβαίνεις ακόμα και σε αγώνες; Λατρεύω τον χορό και μπήκε τυχαία στη ζωή μου. Είχα πάει με μια φίλη μου σε ένα λάτιν μαγαζί, το «Fuego», στη Νέα Σμύρνη. Εκεί είδα ζευγάρια να χορεύουν απίστευτη σάλσα, ρούμπα και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω. Εψαξα τις σχολές χορού μαζί με την κόρη μου και πήγα στα «Galena’s  Dance Studios» της Γκαλένα Βελίκοβα. Κι εκεί που έκανα κοινωνικό χορό, μετά έκανα διαγωνιστικό λάτιν! Είμαι ερασιτέχνης, αλλά κατεβαίνω σε αγώνες. Φέτος πήγα σε αγώνες χορού στην Ισπανία όπου διαγωνίστηκα στην κατηγορία senior που ήταν όλοι επαγγελματίες. Ο παρτενέρ μου είναι ο Γιάννης Σουσούρης και θα κατέβουμε και σε άλλους αγώνες. Στον χορό δεν σταματάς να μαθαίνεις ποτέ. Δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Ο χορός λύνει και γυμνάζει όλο το σώμα σου, γίνεσαι πιο θηλυκό, ανεβάζει την ψυχολογία σου και τελικώς διασκεδάζεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης