Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: Η στυλίστρια των σταρ κρίνει το στυλ τους

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: Η στυλίστρια των σταρ κρίνει το στυλ τους

Η στυλίστρια δεκάδων εγχώριων σταρ και του πρωινού προγράμματος του ANT1 αποκαλύπτει fashion tips, προτείνει έξυπνες οικονομικές αγορές και κρίνει αυστηρά, μεταξύ άλλων, τη Φαίη Σκορδά, την Ελένη Μενεγάκη, την Τζένη Μπαλατσινού και τη Δούκισσα Νομικού

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: Η στυλίστρια των σταρ κρίνει το στυλ τους
Βρεθήκαμε στο ατελιέ της, το «Stylishious by Alexandra Katsaiti», στο Κολωνάκι. Το «όνομα-συμβουλή», όπως την αποκαλούν, στον κόσμο του styling διανύει μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής της, συνεχίζοντας να υπογράφει τις εμφανίσεις πολλών celebrities, όπως της Τάμτα και της Δέσποινας Βανδή...

- Υπάρχει ελληνική μόδα; Στην Ελλάδα έχουμε εκπληκτικά ταλέντα - και δεν αναφέρομαι μόνο στους δημιουργούς που είναι ήδη καταξιωμένοι στο εξωτερικό όπως η Σοφία Κοκοσαλάκη, η Μαίρη Κατράντζου, ο Αγγελος Φρέντζος και ο Αγγελος Μπράτης. Οι Ελληνες, όταν βρεθούν σε ένα περιβάλλον όπου τους δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν πραγματικά εκτοξεύονται. Από το νέο αίμα ξεχωρίζω την Κάτια Δελατόλα, τη Μαρία Πατέλη, τους Miro, καθώς και όλους τους σχεδιαστές που φιλοξενώ στο «Stylishious by Alexandra Katsaiti».

- Τι μπορεί να αγοράσει κάποιος από το ατελιέ σου;  Εδώ είναι το προσωπικό μου γραφείο όπου κάνω τα ραντεβού με τους πελάτες μου, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον πρόσωπα από τη showbiz, υποψήφιες νύφες και άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στο ύφος του ντυσίματός τους ή να αναδείξουν τα ρούχα που έχουν ήδη στην ντουλάπα τους. Παράλληλα πρόκειται για ένα γραφείο επικοινωνίας νέων σχεδιαστών και προϊόντων μόδας. Ελληνες σχεδιαστές όπως η Maria Patelis, η Maliya, η I’m Tonia, η Βασιλική Σύρμα και brands όπως η ελληνική εταιρεία υποδημάτων Sante, τα κοσμήματα Μark, αλλά και η συλλογή με μαξιλάρια του Αντώνη Ρώτα είναι βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια θα κυριαρχούν στην αγορά μας. Επίσης δίνουμε μεγάλη έμφαση στους γάμους, αναλαμβάνοντας από τα προσκλητήρια μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
Κλείσιμο



«Εχω μεταμορφώσει την Τάμτα. όταν τη γνώρισα, δεν ήταν ο εαυτός της»

- Από πού είναι εμπνευσμένη η συλλογή σου «Fall Winter 1314 Αlexandra in Winter»; Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι σχεδιάστρια μόδας και ότι δεν θα γίνω ποτέ. Η ιστορία του σχεδιασμού ξεκίνησε όταν ανέλαβα το πρότζεκτ υλοποίησης της μπουτίκ του Aman Resort. Το κατάστημα που έφτιαξα περιλαμβάνει μόνο Ελληνες σχεδιαστές με σκοπό οι πελάτες του να γνωρίσουν την ελληνική μόδα. Τότε σχεδίασα πετσέτες για τη θάλασσα, παρεό και τσάντες, ενώ φέτος το καλοκαίρι έφτιαξα την ολοκληρωμένη συλλογή «Alexandra on the beach», με πετσέτες, παρεό, τσάντες, σανδάλια και αξεσουάρ. Για τον χειμώνα δημιούργησα διαφανή αδιάβροχα που δεν επηρεάζουν το ντύσιμο, αδιάβροχες τσάντες και αξεσουάρ για laptop, iPad, τα οποία μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από το e-shop www.stylishious.com.

- Ποιον καλλιτέχνη έχεις αλλάξει 100%; Την Τάμτα. Τη γνώρισα στο «Super Idol» και ήταν ένα άλλο πλάσμα. Δεν ήταν ο εαυτός της. Αλλά κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Είναι προφανές. Σε λίγο κλείνουμε 10 χρόνια συνεργασίας. Είμαι σχεσάκιας (γέλια).

- Φέτος νομίζω ότι με τη Φαίη και τον Γιώργο βρήκες το τηλεοπτικό σου παρεάκι.  Δεν μπορώ να λειτουργήσω σε ένα περιβάλλον όταν δεν μου ταιριάζει. Η Φαίη και ο Γιώργος ήταν έκπληξη για μένα. Μπορεί να φαίνομαι ανοιχτός άνθρωπος, αλλά δύσκολα δένομαι με κάποιον. Η Φαίη σε κερδίζει, έχει αυτό το χάρισμα. Εξάλλου, δεν μπορώ να μην εκτιμήσω ότι τόσο η Φαίη όσο και ο Γιώργος είναι δύο άνθρωποι που λειτουργούν συλλογικά και υπολογίζουν τους συνεργάτες τους. Αισθάνομαι σαν να είμαστε χρόνια μαζί. Υπάρχει αμεσότητα και μια άνεση που μακάρι να ήταν ο κανόνας στο τηλεοπτικό στερέωμα. Η Αργυρώ, από την άλλη, είναι φίλη μου εδώ και δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια.

 - Ποια είναι η καλύτερη τηλεοπτική συνεργασία σου μέχρι σήμερα; Νομίζω πως η φετινή γιατί ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει. Είμαστε παρέα, μιλάμε όλοι μεταξύ μας, αποτελούμε κομμάτια του ίδιου βασιλείου. Φυσικά ο Γιώργος και η Φαίη είναι οι αρχηγοί.

- Θέλω να μου κρίνεις τα ντυσίματα της Φαίης Σκορδά, της Τζένης Μπαλατσινού, της Ελένης Μενεγάκη, της Ναταλίας Γερμανού, της Δούκισσας Νομικού, της Ζέτας Μακρυπούλια και της Νατάσας Θεοδωρίδου. Η Φαίη Σκορδά εξελίχθηκε και έχει βρει τον εαυτό της. Πολλές Ελληνίδες ταυτίζονται μαζί της. Είναι ένα θηλυκό κορίτσι που έχει ωραίο σώμα χωρίς την τάση να το προβάλλει επιτηδευμένα - και αυτό μου αρέσει πολύ. Η Τζένη Μπαλατσινού, μια σικάτη γυναίκα με έντονη κομψότητα, θεωρώ πως είναι λίγο αποστασιοποιημένη από τη μέση Ελληνίδα. Η Ελένη Μενεγάκη είναι αυτό που θέλουν να γίνουν πολλές γυναίκες. Εχει ταυτότητα και μου αρέσει όταν είναι πιο χαλαρή, ντυμένη κάζουαλ, χωρίς πολλά αξεσουάρ. Η Ναταλία Γερμανού έχει αδυνατίσει πολύ, απλώς νομίζω ότι το ροκ ύφος που της αρέσει θα πρέπει να έχει λιγότερη ένταση. Επειδή έχει έντονη προσωπικότητα δεν χρειάζεται να μιλάει το ντύσιμο για εκείνη. Η Δούκισσα Νομικού είναι πολύ νέα και πολύ όμορφη, αλλά θα μου άρεσε το ντύσιμό της να συνάδει περισσότερο με την ηλικία της. Τη θέλω πιο χαλαρή. Νιώθω ότι αισθάνεται το βάρος της παρουσίασης του «DWTS4» και πως δεν νιώθει ακόμη ασφαλής. Η Ζέτα Μακρυπούλια στην καθημερινότητά της είναι απλή και μου αρέσει. Οσο για τη Νατάσα Θεοδωρίδου, έχει προσαρμοστεί στο σήμερα.



«Με τη Φαίη Σκορδά ταυτίζονται πολλές Ελληνίδες»

- Είναι απαιτητική η Δέσποινα Βανδή; Καθόλου. Γνωρίζει τι θέλει και έχει άποψη. Οταν συνεργάστηκα με τη Δέσποινα ήταν ήδη σταρ και δεν ήμουν εγώ αυτή που της έφτιαξε το στυλ. Εγώ όφειλα απλώς να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Οταν έχεις προσωπική επαφή με κάποιον και συνεργάζεται το σημαντικό είναι να επικοινωνείς.

- Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα στο ντύσιμό της;
Να μην προσπαθεί περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Να πηγαίνει αφαιρετικά. Οι γυναίκες δεν πρέπει να «μπερδεύονται» με τους καλλιτέχνες και τους παρουσιαστές, διότι οι τελευταίοι βγαίνουν σε μια σκηνή ή σε εκπομπή και πρέπει να έχουν ένα ιδιαίτερο ντύσιμο. Το στυλ δεν αντιγράφεται, χαρίζει ιδέες.

- Τι είναι μόδα φέτος; Ο,τι έχουμε στην ντουλάπα μας από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι τόσο μεγάλο το συνονθύλευμα και η ποικιλία στις τάσεις ώστε μπορούμε να ντυθούμε τέλεια με αυτά που έχουμε. Τα highlights είναι τα 80s και η ντουλάπα της γιαγιάς. Μπροκάρ, χρυσά, μεταλιζέ και vintage. Τρελή μόδα είναι το ρετρό, τα καρό. Από τα 80s επιλέξτε μπάγκι και ψηλόμεσα παντελόνια, πλεκτά και δερμάτινα. Από χρώματα το κόκκινο, το πράσινο, το κίτρινο, το λευκό, το μαύρο και το παλ ροζ.

- Ποια είναι τα απαραίτητα κομμάτια που πρέπει να έχει μια γυναίκα στην ντουλάπα της; Ενα τζιν που να κολακεύει, ένα στενό φόρεμα ή μία φούστα με μήκος στο γόνατο, ένα ωραίο λευκό, μαύρο ή καμηλό παλτό για όλες τις ώρες, ένα ψηλόμεσο παντελόνι σε ανδρική γραμμή, ένα λευκό πουκάμισο και ένα ζευγάρι γόβες στιλέτο.

- Ετοιμάζεις κάτι καινούριο; Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσω έναν κύκλο σεμιναρίων 7 ή 14 μαθημάτων μέσα από τα οποία μπορεί κάποιος να μάθει τα πάντα γύρω από το styling. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.stylishious.com.



«Το χαλαρό νεανικό στυλ ταιριάζει πιο πολύ στη Δούκισσα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης