Μαριάννα Κιμούλη: «Ναι στην υποκριτική, όχι στην πολιτική»

Μαριάννα Κιμούλη: «Ναι στην υποκριτική, όχι στην πολιτική»

Είναι μόλις 18 ετών, άγνωστη στο ευρύ κοινό και ετοιμάζεται να «μεταναστεύσει» στο Λονδίνο για σπουδές. Η Μαριάννα Κιμούλη πριν ακόμα αποφοιτήσει από το γυμνάσιο είχε ήδη αποφασίσaει μεταξύ πολιτικής και υποκριτικής να επιλέξει τη δεύτερη

50 αγνοούμενοι έπειτα από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
Μαριάννα Κιμούλη: «Ναι στην υποκριτική, όχι στην πολιτική»
Μέσα σε ένα λευκό μακρύ φόρεμα, ντυμένη σαν ιέρεια, έδειχνε να λάμπει από χαρά, γεμάτη όνειρα και σχέδια για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά της. Η κόρη του Γιώργου Κιμούλη και της Μαρίας Δαμανάκη αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για Λονδίνο, όπου και θα σπουδάσει Υποκριτική. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι γονείς της οι οποίοι παρακολουθούσαν βαθιά συγκινημένοι την κόρη τους να παίρνει το απολυτήριό της.

Ηταν Σεπτέμβριος του 1994 όταν η κόρη του Γιώργου Κιμούλη και της Μαρίας Δαμανάκη ήρθε στον κόσμο. Από τότε και οι δύο γονείς προσπάθησαν να κρατήσουν τη Μαριάννα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εξάλλου και οι δύο επέλεγαν πάντα να είναι διακριτικοί, να κρατάνε χαμηλούς τόνους και να μην ποζάρουν αδικαιολογήτως μπροστά στα φλας των φωτογράφων. Η Μαριάννα πλέον μεγάλωσε και η παρουσία της στις θεατρικές παραστάσεις του πατέρα της δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ολοι προσπαθούσαν να μάθουν ποιο είναι το όμορφο και χαμογελαστό κορίτσι στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη που έτρεχε πρώτη να τον συγχαρεί έπειτα από κάθε πρεμιέρα. Στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι πρόκειται για την κόρη του ηθοποιού οι φωτογράφοι «πολιορκούσαν» τη νεαρή κυρία προσπαθώντας να της αποσπάσουν μια κουβέντα.



Η Μαριάννα μεγάλωσε σε δύο κόσμους «συγγενικούς»: της πολιτικής και της υποκριτικής. Από μικρή θυμάται τη μητέρα της στα βουλευτικά έδρανα και τον πατέρα της στο θεατρικό σανίδι. Θαύμαζε και τους δύο, συζητούσε μαζί τους, προβληματιζόταν, αλλά φαίνεται πως υπερίσχυσε το καλλιτεχνικό της γονίδιο. Από το γυμνάσιο κιόλας συνειδητοποίησε πως το θέατρο είναι αυτό που την εκφράζει. Συμμετείχε σε θεατρικές ομάδες του σχολείου, διάβαζε θεατρικά έργα και δεν έχανε παράσταση.



Οι γονείς της στήριξαν την απόφασή της από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησαν παράλληλα να της εξηγήσουν ότι ο δρόμος της αναγνώρισης στο θέατρο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Γιώργος Κιμούλης τής υπέδειξε τις αμέτρητες δυσκολίες που θα συναντήσει κυνηγώντας το όνειρό της. Ωστόσο, νιώθει βαθύτατα συγκινημένος και περήφανος κάθε φορά που η Μαριάννα παρακολουθεί τις παραστάσεις του. Της έχει ιδιαίτερη αδυναμία και δεν το κρύβει.



Η νεαρή κυρία Κιμούλη ζει όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας της. Βγαίνει, ξενυχτάει, πάει σε μπαράκια, σινεμά, θέατρο. Εχει πολλούς φίλους με τους οποίους κάνουν ταξίδια και διακοπές. Οσο για τη «μάστιγα» της εποχής, τα social media, τα παρακολουθεί και συμμετέχει σε αυτά, πάντα όμως με τη δέουσα διακριτικότητα και σοβαρότητα. Ενημερώνει διαρκώς τη σελίδα της στο Facebook και ανταλλάσσει απόψεις με τους φίλους της, ενώ δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεργία των νέων.



Με τους γονείς της διατηρεί στενή σχέση. Με τη μητέρα της Μαρία Δαμανάκη βγαίνει συχνά, ενώ ο φωτογραφικός φακός τις εντόπισε και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο μπαμπάς Κιμούλης είναι ο καλύτερός της φίλος. Οι δυο τους περνάνε ώρες μαζί μιλώντας για τις θεατρικές του δουλειές και για το μέλλον της Μαριάννας.

Η 18χρονη είναι αυστηρός κριτής και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Γνωρίζει όμως ότι στην τέχνη δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί και γι’ αυτό χειροκρότησε τον πατέρα της ο οποίος εμφανίστηκε γυμνός στην παράσταση «Δον Ζουάν: Η επιστροφή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης