Πλαστικά καπάκια μετατρέπονται σε κοντάρια αθλητών του άλματος επί κοντώ

Πλαστικά καπάκια μετατρέπονται σε κοντάρια αθλητών του άλματος επί κοντώ

Ο προπονητής του άλματος επί κοντώ Νίκος Βαρσάμης τα τελευταία δύο χρόνια έχει οργανώσει τη συλλογή πλαστικών καπακιών - Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αγοράσει 10 κοντάρια και άλλα περίπου 50 από δωρεές συλλόγων και ιδιωτών

Πλαστικά καπάκια μετατρέπονται σε κοντάρια αθλητών του άλματος επί κοντώ
Σε κοντάρια αθλητών άλματος επί κοντώ μετατρέπονται χιλιάδες πλαστικά καπάκια, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους προπονούνται στο συγκεκριμένο αγώνισμα του στίβου να ακολουθήσουν το όνειρό τους, αφού τα κοντάρια είναι εξαιρετικά δαπανηρά.

Ο προπονητής του άλματος επί κοντώ
Νίκος Βαρσάμης, ο οποίος πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε πως όχι μόνο αναπηρικά αμαξίδια αλλά και ...κοντάρια, μπορούν να αποκτηθούν με την πώληση των καπακιών.  «
Κλείσιμο
Το άθλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι ένας αθλητής από τα 12 μέχρι τα 25 του χρόνια θα πρέπει να αλλάξει περισσότερα από 85 κοντάρια, με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για πολλές οικογένειες. Τα κοντάρια έχουν ημερομηνία λήξης και συγκεκριμένες προδιαγραφές για το ύψος, το βάρος και την ελαστικότητα του αθλητή και είναι ξεχωριστά και μοναδικά για τον καθένα. Έτσι, το κάθε παιδί έχει το δικό του κοντάρι, το οποίο όμως φθείρεται εύκολα από τη χρήση και χάνει την ελαστικότητά του» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρσάμης, ένας από τους λίγους προπονητές άλματος επί κοντώ που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.



Σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει στον αγώνα των «διψασμένων» για το άθλημα παιδιών, ο κ. Βαρσάμης τα τελευταία δύο χρόνια έχει οργανώσει τη συλλογή πλαστικών καπακιών στο Καυτανζόγλειο και στο κλειστό προπονητήριο στίβου Αμπελοκήπων "Αναστασία Κελεσίδου", όπου γίνονται οι προπονήσεις κάθε απόγευμα. «Τα παιδιά, οι γονείς και όποιος άλλος ενδιαφέρεται φέρνουν τα καπάκια, τα οποία μεταφέρουμε και φυλάσσουμε στη συνέχεια σε μία αποθήκη, από όπου έρχεται ένα φορτηγό και τα παίρνει» διευκρινίζει. Αναφερόμενος στην τιμή που οι εταιρίες ανακύκλωσης αγοράζουν τα καπάκια, ο κ. Βαρσάμης κάνει λόγο για "χρηματιστήριο" αφού «τώρα πωλούνται προς 180 ευρώ για έναν τόνο αλλά η τιμή έχει φτάσει και στα 220 ευρώ τον τόνο».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρσάμης: «Συνεργαζόμαστε με μια συγκεκριμένη εταιρεία που έρχεται και παραλαμβάνει με φορτηγό τα καπάκια που μαζεύουμε γιατί δεν μπορεί να μεταφερθεί εύκολα τέτοια μεγάλη ποσότητα».

Μέχρι στιγμής, μόνο από τα χιλιάδες καπάκια που έχουν μαζευτεί, ο κ. Βαρσάμης έχει καταφέρει να αγοράσει 10 κοντάρια και άλλα περίπου 50 από δωρεές συλλόγων και ιδιωτών.



Σημειώνουμε πως ότι η τιμή για το κάθε κοντάρι ξεκινάει από 250 ευρώ και φτάνει και τα 1000 ευρώ για τα κοντάρια ενηλίκων αθλητών.

Πάντως, η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον προπονητή, έχει πολλούς και καλούς αθλητές άλματος επί κοντώ, όπως τον 18χρονο αθλητή του Άρη Θεσσαλονίκης Γιάννη Ρίζο, ο οποίος είχε φέτος επίδοση 5.05, πέντε μόλις εκατοστά κάτω από το όριο της IAAF για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης